pastoor

H. Mis Someren Eind

pastoorAls “Seniorenorkest Groot Someren” konden we de zondagmis weer eens opluisteren in Someren-Eind. De kerk zelf is weg en de pastoor ook! Het cultureel centrum “De Einder” wordt bijna elke week een keer omgebouwd tot “kerkske”, een altaar en een 80-tal stoelen en dat is het dan.
Toegevoegd is ook nog een nieuwe pastoor. Hij is er al sinds september 2014 en ze hebben hem van ver gehaald, een klein zonovergoten pastoorke genaamd Xavier Arokiasamy. Hij komt uit India en hij heeft een beetje moeite met de Nederlandse taal maar zo langzamerhand krijgt hij dit aardig onder de knie. Enthousiast is hij in ieder geval wel en toveren kan hij ook want als hij knielt achter het altaar dan is ie weg…(?) en als hij de H. Geest aanroept knalt er een slagwerkdeksel tegen de plavuizen! Maar hij is groot in zijn daden, drie kerkdorpen bedienen, ik geef het je te doen!
Wij zaten dus in dat “kerkske” waar de stoelen redelijk bezet waren. Als onze aanhang er niet was geweest, waren er misschien toch zo’n 40 gelovigen. In ieder geval met ons erbij was het goed gevuld. We begonnen met Theme Classique (voor de eerste keer uitgevoerd) en tijdens de dienst speelden we onder andere Danny Boy, Deep Harmony, Memory en New World Melody. Volgens onze dirigent Roger Cobben hebben we beheerst gespeeld; het was weliswaar niet perfect maar het “pastoorke” vond dat we mooi gespeeld hadden en dat we maar vaker terug moesten komen. Het publiek dankte ons met groot applaus en daar doe je het toch voor maar uiteraard ook voor de naamsbekendheid in alle kerkdorpen. We zijn immers Seniorenorkest GROOT Someren! (tekst Annie Meeuws).