Hartelijke ontvangst op de Lambertusschool in Asten

Lambertus2a

Vandaag, 6 februari 2018, kort voordat het carnaval gaat losbarsten, vertrok ons hele orkest naar de Lambertusschool in Asten. Op deze school was al veel aandacht besteed aan muziek, de school was prachtig versierd met muziekattributen en ons optreden daar was een welkome aanvulling voor iedereen.
De leerlingen, allemaal al verkleed met een echte Jeugdprins en Jeugdprinses erbij, waren verdeeld in twee groepen, groep 1 t/m 4 en de groepen 5 t/m 8. Nadat Roger zichzelf had voorgesteld en had uitgelegd dat hij geen muziek kon maken en daarom alleen nog maar dirigent kon worden, zijn we gestart met de Sousa Mars zodat iedereen de oortjes open had…

En toen begon Roger met zijn presentatie van de verschillende instrumenten, weer geheel op zijn eigen wijze, doorspekt met humor en soms spannende verhaaltjes. De eerste die eraan moest geloven was de Rattenvanger van Hamelen, die met zijn dwarsfluit naar Asten verhuisd bleek te zijn… Gelukkig waren toch ook daar de kinderen weer thuis gekomen. En na het aanprijzen van de trombonesectie begonnen de kinderen te gniffelen en te lachen want het was verboden om op school het woord “sexy” te gebruiken! Lambertus3a

Ook de grote bas werd voorgesteld en Roger vroeg of de kinderen allemaal dat grote gat aan de voorkant konden zien. Toen een van de kinderen zei “laat eens zien” reageerde de ander met “as ge dà nog nie ziet dan bende blind!” Ook het bekende spook in de bas werd weer van stal gehaald en daarom werd hartelijk gelachen.

Alle instrumentgroepen speelden een stukje apart en enkele kinderen bleken ook al instrumenten te kunnen bespelen en lieten dit ook horen. Een jongedame had zelfs haar eigen altsaxofoon meegebracht. Nadat verschillende kinderen als “verouderde” dirigent het orkest hadden gedirigeerd was de ochtend al weer voorbij. Jammer, want het was erg leuk, niet alleen voor de “echte” opa en oma en schoonvader in het orkest, ook voor de rest want het was bijzonder om te merken hoeveel de kinderen al van muziek en de instrumenten afwisten.
Er zijn verschillende foto’s gemaakt door Jo Wijnen – zie fotoalbums.