Geslaagd uitwisselingsconcert in Mierlo

Ons eerste uitwisselingsconcert van 2018 vond plaats op 7 januari in Mierlo. Daar waren wij te gast op uitnodiging van De Kersenlanders en samen met hen hebben wij een leuke muzikale middag kunnen verzorgen voor een volle zaal in Partycentrum Den Heuvel. De bezoekers hebben kunnen genieten van twee mooie orkesten die ieder een heel eigen programma ten gehore brachten.
MierloDe Kersenlanders staan bekend om hun Böhmische repertoire met daarin ook de nodige Tsjechische en Duitse nummers. De bekende Duitse muzikant en componist Ernst Mosch heeft veel stukken geschreven die zeer geschikt zijn voor de muziekstijl van de Kersenlanders. Niet gek dus dat flink wat van zijn nummers deze middag ten gehore werden gebracht.
En met verve! Terecht werden de muzikanten met veel applaus beloond!

Na de pauze was het de beurt aan het Seniorenorkest Groot Someren. Waren de Kersenlanders maar met zo’n 15 muzikanten, voor ons orkest werd het passen en meten om voor alle muzikanten op het podium een plaats te vinden. En dan te bedenken dat wij door het ontbreken van een tiental leden niet eens op volle oorlogssterkte waren!
Eenmaal geïnstalleerd kon de voorzitter de mensen welkom heten en ons orkest introduceren, om vervolgens Wil van Schalen, onze charmante ladyspeaker het woord te geven.
Zoals we van haar gewend zijn, kondigde zij op spontane wijze telkens de volgende nummers aan. Zij spoorde het publiek aan mee te zingen, mee te klappen of zelfs een dansje te wagen! Daarvan heeft het publiek overigens geen gebruik gemaakt zodat de dansvloer leeg bleef. Ik ga ervan uit dat het publiek zo onder de indruk was van wat wij lieten horen, dat ze nergens anders tijd voor hadden!
Dat bleek uit de vele positieve reacties en vooral van de fans van de Kersenlanders kregen we veel complimenten over ons repertoire en met name over de manier waarop wij de grote verscheidenheid aan muziekstukken aan het publiek hebben voorgeschoteld! Een daverend applaus en de roep om een “Zugabe” was onze dank voor een mooi optreden!
De beide muziekgezelschappen kunnen terug kijken op een geslaagde middag en alleen al omdat het ook voor de muzikanten leuk is om kennis te nemen van de muzikaliteit van een ander orkest, maakt zo’n uitwisselingsconcert de moeite waard en zeker voor herhaling vatbaar!