Nieuwjaarsreceptie 2018

We zijn 2018 weer goed begonnen, met een repetitie op dinsdagmorgen 2 januari met volop kussen, zoenen, handjes schudden en goede wensen over en weer uitspreken… En dezelfde avond door naar ons eerste optreden van dit jaar: de Nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis van Someren.

27eSummerseMensAls orkest waren we aardig gedecimeerd omdat we anders niet meer in de ruimte voor de raadszaal passen. Maar dit is al veel langer bekend, dus een aantal muzikanten blijft thuis en de overige leden die niet meetoeteren en het Bestuur gaan terstond aan de drank… We hebben dus met 26 muzikanten gespeeld en het klonk bijzonder goed, dat wil zeggen: we hebben niemand gemist!! We hadden nog wel een slagwerker kunnen missen want die klinken tussen het beton zo hard dat voor volgende keer de firma Schoonenberg kan worden uitgenodigd om alle hoorapparaten na afloop te resetten…

Onze nieuwe burgemeester hield een gloedvol betoog over diverse zaken en het bleek dat ze al aardig ingevoerd is in onze gemeenschappen. Ze heeft in de diverse kerkdorpen al vele verhalen gehoord over de daar geldende gebruiken en gewoontes maar “ze gelooft niet alles” zoals ze zelf meedeelde; ze is namelijk opgegroeid met twee broers en dan krijg je dat, aldus onze nieuwe burgermoeder(!)
Hoogtepunt van de avond was natuurlijk het bekend maken van de 26e Zùmmerse Mens, de heer Nico van den Broek uit Someren-Eind. Hij kwam met zijn familie en bekenden aanzetten en iedereen dacht dat ter plekke de raadszaal zou moeten worden uitgebouwd…
Na een “lang zal hij leven” konden we inpakken, verder nog wat netwerken en toen op naar het gebruikelijke eindstation Hotel Centraal om bij te kletsen over koetjes en kalfjes, over cholesterol en bloeddruktabellen, over spierfibrillen met mitochondriën en glycogeenkorrels en nog een paar van deze onderwerpen waar de meesten toch niets van snappen, dus we laten het maar hierbij.
Er zijn ook nog foto’s gemaakt die avond (de meeste en de mooiste door Rob Fritsen) die allemaal terug te zien zijn op Siris; klik HIER voor de link.