De openbare repetitie van 2017.

Toon OomenVandaag was het weer zover: de partners waren uitgenodigd voor onze repetitie en dat is dan tevens de dag dat onze jubilarissen worden gehuldigd. Dit jaar was er maar één: Toon Oomen, 25 jaar lid van ons Seniorenorkest. Zijn familie was van “heinde en ver” gekomen, onder andere uit Nijmegen.

Maar eerst de repetitie natuurlijk.
Onze dirigent had tijdens zijn rit van Brunssum naar Someren natuurlijk voldoende tijd om weer eens iets ludieks uit te broeden en bij aanvang van de repetitie kwam de aap uit de mouw: we gingen “Maestro” doen. Er was voldoende publiek in de “zaal” en gevraagd naar drie vrijwilligers gingen er spontaan drie armen de lucht in. Na wat instructie vooraf kon elke adspirant-dirigent kiezen voor een muziekstuk en het was aan de muzikanten om te proberen de fantasierijke gebaren en bewegingen te volgen en te interpreteren. Gelukkig kennen we allemaal onze muziek, dus dat ging allemaal voortreffelijk. Nadat ook de pianospelende dochter van onze jubilaris nog een walsje had gedirigeerd werden alle punten verzameld en bleek dat iedereen gemiddeld een negen had gescoord!

Dulf SchenkelaarsToen naar de koffie met kerstbrood, al dan niet met boter! Aldaar werd de jubilaris toegesproken door onze voorzitter en nadat hij zijn doopceel had gelicht werden “Toon en Nellie” in de bloemetjes gezet en voorzien van een bijpassend cadeautje.

Maar er was meer… Een van onze muzikanten viert op Eerste Kerstdag zijn 90-ste verjaardag en dat mag niet ongemerkt voorbijgaan en aangezien we geen repetitie meer hebben dit jaar, werd er alvast een voorschot genomen op de verjaardag van Dulf Schenkelaars! Speciaal voor hem waren de “Blue Angels” weer opgetrommeld en als zodanig, met trommel voorop, kwamen zij binnen gemarcheerd, ondertussen allemaal ijverig op hun fluitje blazend… De tekstschrijvers uit deze groep hadden een rijm op zang gecomponeerd en zongen de aanstaande 90-jarige uitbundig toe. Samen met zijn vrouw genoot Dulf zichtbaar van deze “aubade” die hem hopelijk nog lang zal heugen!!
Het was weer een leuke afsluiter van het jaar. Op naar de feestdagen waarin u voldoende tijd hebt om de bij dit artikel behorende foto’s van Koos van de Mortel eens uitgebreid te bestuderen.

Fijne Kerstdagen en een Goede Jaarwisseling allemaal.