Sonnehoven

High Tea Sonnehove

SonnehovenOp deze zwoele donderdag, 13 augustus, zijn we hier te gast in de grote centrale hal om aan de high tea van deze middag een bijzonder tintje te geven. Erg veel bewoners schuiven aan voor het kopje thee met wat lekkers en de hal is bijna helemaal vol als om 14.30 uur de eerste tonen klinken. En dat is niet het begin van William Blueheart, maar een lang zal ze leven voor de gisteren 90 jaar geworden Do Schenkelaars. Do waardeert deze serenade enorm en Dulf niet minder!
Dan het echte programma, een concert opgesplitst in 2 gedeeltes. Onze dirigent is een beetje bang dat het ook hier heel hard zal klinken, maar dat valt reuze mee. De Pasodoble gaat niet helemaal zoals gewenst, maar voor het overige wordt er heel behoorlijk gemusiceerd. Bij Mexico-Life gaat de turbo even aan, maar gelukkig keert de rust weer als we nog even naar Salzburg reizen. En dan is het hoog tijd om even op adem te komen.
Niemand heeft de zaal verlaten tijdens de pauze en daaruit blijkt dat de bewoners de muziek erg waarderen. Ook dit 2e deel valt erg in de smaak, bij de Somerense Hei wordt zelfs volop meegedeind en gezongen. Onze voorzitter spreekt ons rustend lid Huub de Lau nog toe en men kan zien dat Huub nog steeds erg trots is op ‘zijn’ orkest. Tot slot wordt O Vitinho opgedragen aan Do. Het einde van een haast tropisch concert, waarbij we in anderhalf uur ook nog eens bijna de hele wereld rondreisden, maar toch is het heel goed dat we hier in Sonnehove gespeeld hebben. (tekst Koos vd Mortel) (foto van internet geplukt).