Carat2015

Caratconcert 2015

 

Carat2015

De buienradar voorspelde niet veel goeds voor deze zondag 16 augustus en dat merk je direct aan de opkomst van publiek. Zeker als je dan ook nog om 12.00 uur de spits moet afbijten. Nou weten de echte muziekkenners dat ze erbij moeten zijn als het Seniorenorkest Groot Someren komt spelen en toen we van start gingen zaten dan ook de “beste oren” en de “echte critici” al in de jurystoeltjes midden voor het orkest, de drie mannen in het blauw en de dame in het wit. U vindt ze wel terug in het fotoalbum, stiekem van achteren gefotografeerd… Overigens was een jurylid al héél erg vroeg ter plaatse (zie fotoalbum).

Onze dirigent Roger Cobben startte met de “William Bluehart mars” en na de eerste paar maten werd al duidelijk dat dit een prima uitvoering zou worden. Er werd heel geconcentreerd gespeeld en iedereen deed zijn uiterste best op de dynamiek. En in deze halve piramide van glas met hoog hangende klankborden is niets zo belangrijk als dynamiek, want alles is hoorbaar op het terras, zelfs een foute noot!!
Niet alleen de muzikanten waren geconcentreerd, ook de dirigent was erg beweeglijk en zeer duidelijk in zijn aanwijzingen, wat er voor zorgde dat ook alle volgende stukken uitstekend werden gespeeld; hij leidde het “span” van bijna 50 muzikanten steeds zonder problemen van opmaat naar coda! En als tijdens het musiceren je nekharen overeind gaan staan of je krijgt kippenvel op je armen, dan weet je dat het hele orkest heel goed klinkt en dat was vandaag zo. “The Cream of Clapton” liep als een trein, de “Pasodoble Flamenco” klonk authentiek Spaans en “Spanish Fever” werd inderdaad koortsachtig gespeeld maar “het hout” wist fantastisch bij te blijven, de “Märchenwalzer” zong de tent uit terwijl de “Salzburger Serenade” wel over het water leek te dansen. Kortom: alle muziekstukken klonken fantastisch en zo ook het applaus! Nou moest dat ook wel want door de enthousiaste en soms romantische aankondigingen van onze lady speaker waren de verwachtingen natuurlijk erg hoog gespannen…
Na afloop wordt er altijd even “gepeild” bij het publiek en natuurlijk bij de “jury” die tijdens ons optreden nog was uitgebreid met een dirigent van een groot orkest uit een ander Brabants dorp en zijn commentaar was allesomvattend: “dit is absoluut het beste seniorenorkest uit de hele regio!”. Waarvan akte. Jammer dus dat er geen geluid zit op de foto’s van Piet Berkers, maar ze geven een prima indruk van ons optreden: zie fotoalbums.