bus2

Roger ziet Abraham

bus2

Roger: een man heeft drie leeftijden: jeugd, ouder zijn en “Je ziet er nog goed uit”. Voor jou geldt natuurlijk het eerste, dus je ziet er nog beter uit!
Maar het ouder worden gaat ook gepaard met het krijgen van rimpels en wallen en met het verliezen en grijs worden van je haar. Gelukkig zijn er ook fysieke voordelen:

1. Je uithoudingsvermogen stijgt en dat heb je wel nodig met zo’n club enthousiaste “goed uitziende” muzikanten.
2. Je lichaam vergt minder onderhoud want er groeit minder haar op, dus er hoeft minder geschoren en gewaxt te worden.
3. Je hebt minder gevoelige tanden dus die kun je nog eens ergens inzetten als muziek moeilijk blijkt te zijn.
4. Je hebt een bevredigender seksleven – uit onderzoek in 2012 blijkt dat… nou ja, dat hoef ik hier niet uit te leggen want bij ons is iedereen al boven de 50 en we kennen dat onderzoek allemaal.
5. Je hebt een lager stressniveau: vanaf 30 jaar dalen de negatieve emoties als woede al en vanaf 50 jaar tobben en piekeren mensen veel minder en dat komt heus van pas in zo’n heerlijk orkest.
6. Je hebt een groter denkvermogen: de hersenen stoppen nooit met groeien en daarmee ook de intellectuele capaciteiten niet. Waarom denken jullie dat wij zo goed zijn geworden?

Het was voor Roger een geweldige ontvangst op zijn 50-ste verjaardag; alles was versierd met “50” vanaf de entree tot en met de bar en bij binnenkomst werd er al flink voor hem getoeterd “lang zal hij leven”. Onze voorzitter sprak de jarige toe, vertelde hem hoe tevreden we allemaal met hem zijn, en om zijn woorden kracht bij te zetten werden we meteen maar allemaal uitgenodigd aan de koffietafel met vlaaien. Dan kon iedereen hem feliciteren en dat was nog eens een andere start van de repetitie.
Traditie, volgens onze vicevoorzitter, is ook dat een Limburger een “mystery Brabander” moet zien te ontmaskeren en daarvoor was een bijzonder persoon aangetreden. Het duurde even maar met wat hulp van de oudsten uit ons orkest (zie punt 6 hierboven) werd de persoon uiteindelijk ontmaskerd: het bleek de voorzitter van de fanfare van Lierop te zijn (zie verder het fotoalbum).
En daarbij bleef het niet want onze dames hadden een verrassing in petto: ze verschenen allemaal “blauw” ten tonele en met een geheel eigen tekst werd Roger hartelijk toegezongen. Heel mooi gedaan dames!! En de heren? Nou ja, er moet ook publiek zijn om te klappen natuurlijk (hmm…).
Het is traditie dat een jarige aan het eind van de repetitie een muziekstuk mag uitkiezen om te laten spelen. Roger koos natuurlijk voor een tweede optreden van “dameskoor The Blue Angels”. Het werd een bijzonder gezellige morgen, eigenlijk zoals altijd maar met een extra (blauw) tintje…
De “geshopte” foto bij dit artikel is van Ria van Hoof. Kijk verder bij de albums om een indruk van deze verjaardag-met-repetitie te krijgen. De andere foto’s zijn van Koos van de Mortel en Hans Koolen.