In memoriam Koos van de Mortel – Berkers

Koos van de Mortel1Op zaterdag 9 juni 2018 is ons gewaardeerd lid Koos van de Mortel-Berkers, zeer plotseling overleden in de leeftijd van 71 jaar. Een muzikante in hart en nieren die sinds oktober 2010 lid was van ons seniorenorkest en, niet te vergeten, al 54 jaar lid was van Muziekvereniging Sancta Maria in Ommel.
Koos hield niet alleen van muziek maar was ook een echt natuurmens. Haar hart lag bij vogels, vlinders, libellen enzovoorts. Ze kon urenlang in de natuur wandelen en fietsen en ze kende alle vogels met naam en toenaam.
Wij zijn zeer geschrokken van haar plotselinge overlijden. Net terug van een vakantie uit Schotland, waar zij een fantastische natuur bezocht en veel mooie foto’s had gemaakt. Ze heeft dit echter niet meer kunnen delen met familie en vrienden omdat ze bij thuiskomst onwel is geworden en haar gezondheid haar totaal in de steek liet.
Op donderdag 14 juni hebben wij afscheid van haar genomen in een sfeervolle afscheidsviering in de O.L.Vrouw Praesentatiekerk in Ommel. Een mooi en muzikaal afscheid met de klanken van het kerkkoor St. Cecilia van Ommel (waarvan Koos ook lid was), Lya de Haas en Henny Korsten en het Seniorenorkest Groot Someren.
Wij gaan haar ontzettend missen. (tekst: Annie Meeuws)