Carat concert 2018

Carat2018 1

Gelukkig was het deze 29e juli op zondagmiddag niet zo heet als de voorgaande dagen en weken en het temperatuurtje van ruim 27 graden voelde nu gewoon wat koel aan. Bovendien stond er een lekker windje, was het grasveld voor het podium druk bezet en waren wij in opperbeste stemming om een leuk concert te spelen. Vergelijk het maar een beetje met André Rieu op het Vrijthof, maar dan in het park in Helmond…
Onder leiding van onze “onvolprezen maestro” Roger Cobben (het zijn de woorden van onze lady speaker) konden we ruim een uur lang laten horen wat voor soorten muziek we in petto hebben. Dit kwam omdat het orkest vóór ons, de Oldtimers uit Nuenen, waren uitgevallen, dus we hebben even extra uitgepakt!
Zoals gebruikelijk lieten we het aanwezige publiek onmiddellijk rechtop zitten na de eerste klanken van “William Bluehart” en de stemming zat er direct goed in. We hebben links en rechts uit ons repertoire geplukt en allerlei muziekgenres laten horen. Wat te denken van “Best songs ever” met een prachtige hobo solo of “Danny Boy” met kippenvel, aldus de lady speaker, maar ook Spaanse en Mexicaanse muziek passeerde de revue en we hebben natuurlijk ook André Rieu even laten horen hoe wij “Strauss” spelen! En terwijl “Piet de fotograaf” links en rechts door het orkest struinde hoorde je het publiek dikwijls meeklappen en dat was zeker het geval bij de “Souza medley” en onze afsluitende Oostenrijkse militaire mars “Wien bleibt Wien”. We hebben een zeer geslaagde middag gehad en vele malen een groot applaus in ontvangst mogen nemen! Chapeau maestro!!
Carat2018 2
Als toetje hadden we nog een verrassing voor een dame uit het publiek die vandaag 85 jaar werd, mevrouw Lammers en speciaal voor haar sloten we af met een “Lang zal ze leven”. En u vraagt zich nu af wie dat dan wel mag zijn? Nou, dat is de moeder van die dame die de schitterende hobo solo speelde in “Best songs ever”…

De foto’s bij dit artikel komen van Piet Berkers. Hij heeft bijna 100 foto’s gemaakt maar Google accepteert tegenwoordig voor een website maar albums tot een maximum van 35 exemplaren. Ik zal een dezer dagen een selectie publiceren; de rest gaat in het archief voor ons nageslacht, met dank aan Piet!
Ondertussen kunt u zijn gehele score bekijken op de volgende link naar SIRIS.