“Natte start” concert Sonnehove

Sonnehove1

Kort voor ons concert in Sonnehove op 9 augustus, zorgde een geweldige stortbui voor ondergelopen straten in Someren en Lierop. Dat zorgde ook voor overlast voor onze instrumentenploeg die de vrachtwagen moest laden, want ook de straten rondom de Weijers stonden blank. Jo Wijnen zag dan ook geen andere mogelijkheid dan zijn schoenen en sokken uit te trekken en zijn broekspijpen op te rollen., om door de plassen te kunnen lopen. Zo kwamen de instrumenten toch nog op tijd in Sonnehove aan en kon het opbouwen beginnen. Voordeel van de enorme regenbui was wel, dat de grote hitte van de afgelopen dagen werd verdreven. Al was daar binnen nog weinig van te merken! Maar het Seniorenorkest Groot Someren is wat dat betreft wel wat gewend!
Voor een bomvolle foyer hebben we dan ook weer een mooi, afwisselend concert verzorgd. Uiteraard onder leiding van onze “maestro”, zoals Wil van Schalen de dirigent steevast noemt. Wil heeft op de haar bekende wijze, het programma weer op een voor het publiek vermakelijke manier gepresenteerd.
Door omstandigheden was onze trompetsectie uitgedund, maar gelukkig heeft Koen Wijnen ervoor gezorgd dat het gemis op een goede manier werd gecompenseerd. Na anderhalf uur sloten we het concert af met “Wien bleibt Wien”, waarbij het voltallige publiek uitbundig mee kon klappen. Al bij al hebben wij de bewoners en gasten van Sonnehove weer een mooie, muzikale middag bezorgd wat zij met een dankbaar applaus aan ons lieten blijken! (tekst Fred Rooijakkers).