“Hier heur ik thuis”.

TonnyWijnandsHet is wat als je als lid van het seniorenorkest je hele doen en laten uit je jeugd krijgt voorgeschoteld, inclusief danslessen, de sneeuwwitjes, de haarlak in je handtasje en de rolletjes stophoest in je broekzak…

In plaats van repetitie hadden we deze dinsdag 14 augustus onze ledendag. Plaats van samenkomst: de Heikomstraat, helemaal achteraan rechts en dan direct door de poort links de paardenbak in! In het met tafels, stoelen en koelkasten uitgeruste voormalige stalgebouw werden we allerhartelijkst ontvangen met koffie en thee, door bakker van de Mortel gesponsorde vlaai (heerlijk) en de bekende plastic consumptiemuntjes, die je moest inleveren als je iets uit een van de koelkasten roofde… Want daarin stonden de spiritualiën die driftig werden aangesproken om toch maar zeker de dag gezellig te beginnen en het verstand op scherp te krijgen. Want kort nadien werden we verrast met een heuse muziekquiz in diverse “languages” waaruit de titel met uitvoerend artiest van een muzieknummer moest worden gedistilleerd (alweer drank…).

Nadat alle smartphones tot op het laagste batterijniveau waren geraadpleegd werden de 25 vragen ingeleverd en bleek er een winnende tafel te zijn die 22,5 punten had gescoord! En dus mochten zij als eersten het inmiddels door Farao uit Asten aangeleverde warm – en koud buffet openen. Ja, en na die geestelijke inspanning werden de buikjes volgeladen met heerlijke spijzen.

Ja, en dan? Nou, dan komt Tonny Wijnands uit Zeilberg met zijn gitaar en banjo om ons te vertellen hoe onze jeugd is verlopen en hoe de tijden tot nu toe veranderd zijn. Vanaf het eerste moment had hij de lachers op zijn hand: “opa, hebben jullie WiFi”? “Dat weet ik niet jongen, oma doet de boodschappen” en met allerlei heel erg bekende liedjes, in het Nederlands, Engels en Duits leidde hij ons door de veranderingen in de tijd sinds onze jeugd. En er werd uit volle borst meegezongen, meerstemmig en als het nodig was werd de wave ingezet of werd er met servetten gewapperd… En we hebben veel gehoord en geleerd van Tonny, want we weten nu dat zijn voormalige schoonmoeder aanwezig was, waarna kort nadien Marina werd toegezongen (?), waarom de moedermelk zo hoog hangt, welke kwalificaties een goede vrouw moet hebben en wat de taxichauffeur antwoordde op “wa zit tie?”. Allemaal dijenkletsers van jewelste en we hebben er allerhartelijkst om gelachen.
Er werden ondertussen veel prijzen in het vooruitzicht gesteld, van een fruitmand tot een breedbeeldtelevisie en van een 8-daagse reis naar Bali tot een nieuwe BMW.
Gelukkig had hij ook een serieus verhaal over een dame die had voorkomen dat een cruiseschip met 1600 passagiers aan boord zou zinken en wist oma van 96 weer tegen wie ze “ja” had gezegd… En speciaal voor ons had Tonny een tekst gemaakt op het lied “Hier heur ik thuis”, heel herkenbaar voor ons natuurlijk en het klopt ook als een bus: “bij zo’n fijne club heuren wij thuis”.
We hebben een geweldige ledendag gehad en velen zijn met buikpijn (van het lachen hè…) naar huis gegaan. Dit was weer een uitzonderlijke prestatie van onze Activiteitencommissie en nu op naar het concert van 2 september op het kerkplein in Someren-Eind, op speciaal verzoek van Jeu-punt-J.