Kringoogstdankfeest Someren-EInd

Som eindHet is 2 september en nog steeds prachtig zomerweer. Iemand (?) heeft geregeld dat wij op deze prachtige zondagmiddag mogen optreden op het kerkplein bij de Einder in Someren-Eind. Die dag is er een groot ‘Kringoogstdankfeest’ georganiseerd door de ZLTO in de tegenover dit plein gelegen tuin van de pastorie en dit is voor ons dus bij uitstek een gelegenheid om ‘het Eind’ eens kennis te laten maken met een goed stukje muziek.
Gezeten onder een mooi gespannen overkapping (zouden ze in het dorp ook maar eens een moeten neerzetten…) hebben we onze muziekgenres even door het kerkdorp laten galmen. En dit had tot resultaat dat de uitgestalde stoelen in bioscoopsetting volstroomden met een uitzinnig publiek, aldus onze voorzitter op dinsdagmorgen op de repetitie… Trouwens Jeu-punt-J kon dat bevestigen want hij zat op de eerste rij en die zat vol, aldus onze penningmeester.
In onze pauze werd de leemte opgevuld door de Eindse kapel “de strakke ketting” en zo te horen lag die er inderdaad soms erg strak op. Ze speelden een lekker vlot stukje dweilkapellenmuziek en toen zij aan het eind van hun embouchure waren, hebben wij het weer overgenomen. Ondertussen was de Formule 1 in Monza gestart en lag Max alweer op de derde plaats…
De foto bij dit artikel komt van de site van SIRIS en als u HIER klikt ziet u de hele reportage van dit evenement op SIRIS.