Zummers Triduüm, dès thuiskomme…

Ziekentriduum SHeide

Woensdag 05-09-2018.

Zoals elk jaar weer hadden wij het genoegen om de openingsviering voor deze dag op te luisteren. Keurig op tijd zaten we op het podium voor een volle zaal in de Bunt in Someren-Heide. Dominee Eline van Iperen (ook lid van ons orkest) leidde de dienst over ’thuiskomen’. In haar welkom aan iedereen kondigde ze ons aan als het fantastische, beste en grootste seniorenorkest van Groot Someren. En dat moesten we daarna ook waarmaken. En dat deden we dan ook.

We speelden na het warme welkom van Eline het mooie “When you believe”. Na twee gedichten over ’thuiskomen’ speelden we “The Rose”, een mooi en gevoelig nummer dat uitstekend paste in de sfeer van het Triduüm. De overweging die de dominee uitsprak deed iedereen nadenken: over de weg naar het vaderland: het hemelse! Je kon een speld horen vallen bij haar overweging maar ook bij onze gevoelige nummers die we daarna nog ten gehore brachten.
Iedereen was er van overtuigd dat het fijn was om voor het “Zummers Triduüm” op te treden. Het gaf iedereen voldoening, de aanwezigen gasten, maar ook de leden van ons orkest. (tekst: Annie Meeuws)
De foto bij dit artikel is van Eric Driessen, waarvoor dank.