P1020327a

KBO-fietstocht 14 juni

P1020327aOp deze donderdagmiddag zijn we present in zaal Velings, wellicht beter bekend als de Plattevonder om de leden van de KBO Groot Someren te verwelkomen na hun inspannende fietstocht door Somerense dreven. Onder het genot van een kopje koffie of thee en een flinke punt vlaai genieten ze van onze muziek.
We spelen ditmaal in hemdsmouwen, want de temperatuur in de zaal vraagt daar duidelijk om. Bovendien zijn we er inmiddels aan gewend dat het werken geblazen is als Roger voor ons orkest staat. Toch begint hij ook al een beetje aan ons te wennen, want hij heeft wel in de gaten dat de snelheid van handelen bij ons senioren lager ligt en dat het dus soms wel wat langer duurt alvorens het te spelen nummer op de lessenaar ligt.
P1020331aDe bedoeling is om hetzelfde repertoire uit te voeren als vorige week op de Floriade, maar Roger houdt van verrassingen en voegt hier en daar nog een nummer toe. Met een kleine pauze, waarin we door middel van een kopje koffie of iets anders even op adem kunnen komen, spelen we van half 3 tot half 5 voor een goed gevulde zaal. En regelmatig laat het publiek merken dat ze onze muziek erg waarderen. Hoewel er heel wat gebuurt wordt, ook tijdens het musiceren, zijn er een heleboel mensen die heel aandachtig luisteren. Het is dan ook goed dat we over een breed repertoire beschikken met voor elk wel wat wils. We hebben het hele programma weer afgewerkt en daarna zelfs nog een paar toegiften. Oftewel weer van voren af aan beginnen. (tekst Koos van de Mortel)