freewilly

Kerk Someren-Eind

Op uitnodiging van Pastoor Heeffer was het Seniorenorkest Groot Someren zaterdagavond weer te gast in de OLV ten Hemelopnemingkerk in Someren-Eind. Vergeleken met een paar weken geleden (zie artikel: “De reddende Engel”) was de kerk minder goed gevuld en dat betekent dat het ook wat meer galmt in zo’n grote ruimte. Onze dirigent, die er vanavond wel was(!), maakte ons daarop attent en hield het aantal te produceren decibellen op aanvaardbaar niveau, hoewel zo hier en daar de “reddende Engel” nog wel eens uit de band wilde springen met een stevig roffeltje, maar dat was ‘kicken’… toch?
De te spelen kerknummers beginnen nu langzaamaan huisstijl te worden dus het wordt tijd dat de muziekcommissie ook daar eens wat variatie in gaat aanbrengen (moet je horen wie het zegt…)! Toch komen sommige stukken de ene keer beter tot zijn recht als andere keren en vanavond was dit het geval met Deep Harmony. Een ons bekende muzikant, die halverwege de kerkbanken verscholen zat mee te luisteren, wist na afloop te melden dat de “samenzang” in de baritons erg harmonieus was, ‘…alsof iedereen op hetzelfde instrument speelde…’. Hij moest eens weten!
freewillyAbsoluut niet onvermeld mag blijven het solo-optreden deze avond van onze altsax in het nummer ‘New World Melody’. Het gaat altijd al goed maar dit keer was het wéér beter, foutloos en vol overtuiging! We moeten haar maar eens voordragen voor de volgende serie van “Holland’s got talent”.
Onze Pastoor was erg in zijn nopjes met ons optreden, bedankte ons daarvoor en sprak de hoop uit ons weer eens te mogen horen spelen in een van de kerken in Groot Someren. Aan dit verzoek geven wij graag gehoor.
Overigens heb ik laatst de film “Free Willy” eens bekeken maar dat ging toch over een orka…(?)