Vurherd

Kerstviering Lierop

VurherdHet weer werkte bepaald niet mee; het was buiten grijs en het regende volop maar toch toog het Seniorenorkest Someren vol goede moed naar de Vurherd in Lierop voor de Kerstviering. Tijdens het opstellen van de instrumenten met toebehoren vulde de zaal zich met enthousiaste fans, die met koffie, bonbons en kerstbrood werden ontvangen; je krijgt dan in ieder geval al een beetje een Kerstgevoel, nietwaar? Ook Pastoor Jan Swirs was als vanouds van de partij, gelukkig maar.
Om de zaal wat in de stemming te brengen speelden we enkele nummers met een speciaal Kerstgevoel en de aanwezigen konden dit wel appreciëren want ze zaten bijna doodstil te luisteren! Aansluitend werden er Kerstliederen gezongen die wij mochten begeleiden en iemand vertelde een Kerstverhaal over een volkstelling in de buurt van Bethlehem, waarvan wij dachten dat we het al eerder hadden gehoord, maar ja, dat weet je ook niet zeker meer in deze tijden van het bouwen van nederzettingen op de verkeerde oever… En de Pastoor had een heel leuk verhaal over een “manneke” dat door een raampje stond te kijkenVurherd1… Wij dachten meteen aan een gluurder maar dat bleek achteraf toch mee te vallen. Leuke bijkomstigheid, na zijn verhaal, was wel dat Pastoor Jan de volgende dag jarig zou zijn, dus speelden we vast “lang zal hij leven” voor hem, en de zaal zong uit volle borst mee. Ze kunnen de man dan ook nog niet missen en dat weet je dan weer wél zeker in deze tijden van het sluiten van bouwwerken in de verkeerde dorpen…
Tijdens de pauze werden ook wij getrakteerd op koffie met kerstbrood en konden we dan ook “gevuld” aan het tweede deel van ons optreden beginnen. Wat we speelden werd door het publiek erg gewaardeerd, behalve door de Kerstboom in het hoekje; daar sprongen ‘zonder opmaat’ enkele ballen uit maar dat mocht verder geen betekenis hebben…! Na afloop was er een gezellig samenzijn met een borrel en heerlijke worstenbroodjes.