Koninklijke onderscheiding

Jeu 2 2 MiniatuurOp vrijdag 25 april was het feest voor twaalf inwoners van Someren waaronder onze penningmeester Jeu Jenneskens. Wat was er aan de hand? Nou, het bleek dat de koning het verstandig vond om aan Jeu een lintje uit te reiken maar dat hijzelf niet kon komen en dus stuurde hij onze burgemeester langs om dit verder zo goed mogelijk af te handelen. En dat is haar bijzonder aardig gelukt.
Ondanks de coronamaatregelen werd het een kleine feestelijke bijeenkomst. Jeu werd uit zijn bed gebeld en moest op de galerij komen staan en toen hij naar beneden keek, zag hij daar het “ontvangstcomité”, uitgedost in oranje, met een spandoek en een heuse paal met kroon.

Eenmaal naar beneden gedirigeerd achter het “anderhalvemeterafstandstafeltje” heeft de burgemeester kort het geheugen van Jeu wat opgefrist met de activiteiten die hij de afgelopen decennia heeft ontplooit en waarvan de koning dus onder de indruk moet zijn geweest. Jeu 1 MiniatuurJeu hoorde en onderging alles blij verrast en sokloos en vertelde achteraf dat hij gelukkig zijn eikeltjespyjama al had uitgedaan.
Als verrassing bij deze lintjes hoorde ook nog de belofte van de burgemeester dat er een officiële uitreiking zou volgen als corona de deur uit is, dus een feest hebben we nog tegoed.
Jeu, namens alle leden met aanhang van het orkest van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding!
Zo, nog twee te gaan en dan hebben we een volledig Koninklijk Bestuur.
De foto’s bij dit artikel zijn van Eric Driessen.