Lenteconcert – maart 2009

Someren-Heide heeft het: een prachtig verbouwd gemeenschapshuis “de Bunt” , een fantastische slagwerkgroep, een fanfare die steeds “jonger” wordt en daarbij zijn ze nog eens prima gastheer voor muzikanten van de wat “oudere garde”, hoewel de gemiddelde leeftijd daarvan ook steeds lager wordt! Dit waren de ingrediënten voor een eerste lenteconcert afgelopen zondag 29 maart.

In een ongedwongen sfeer opende de Drumband St. Jozef de middag met een werkelijk kwalitatief hoogwaardig optreden! Onder leiding van dirigent Ronald Gerards lieten zij het publiek kennismaken met de mogelijkheden van trommels in combinatie met melodische slagwerkinstrumenten. En van die laatste hebben ze er daar nogal wat!! Vibrafoons, xylofoons, buisklokken, marimba’s en zelfs een basmarimba! Het resultaat was er dan ook naar: geweldig! En dat liet het publiek ook wel merken.

Vervolgens werd het podium door ons eigen orkest in beslag genomen. Onze dirigent wilde alvast wat oefenen voor ons geplande optreden in Duitsland (9-12 augustus) en dus werd het ‘zware programma’ gespeeld. In totaal acht nummers en dat waren beslist niet de makkelijkste! Maar het lukte weer om allemaal gelijktijdig de laatste noot te blazen…

Daarna trad Fanfare St. Jozef op onder leiding van Eric Roefs. Het korps is aardig verjongd en speelt goed in het gehoor liggende muziek. Naar later bleek was hun optreden wat gewaagd omdat ze nog niet alle stukken goed hadden ingestudeerd maar dat was aan de uitvoering nauwelijks te merken. Een club dus met veel potentieel die de toekomst met vertrouwen tegemoet kan zien.

Het was een fijne middag en er werd nog flink nagebuurt onder het genot van een wijntje en een biertje. Op naar onze volgende ontmoeting!

FM