nj12

Nieuwjaarsreceptie 2012

nj12Het nieuwe jaar is weer prima ingezet met een optreden van ons Groot Someren Orkest tijdens de Nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis van Someren. Buiten lag nu eens geen sneeuw maar het was nat met een temperatuur van om en nabij de 12 graden! Wat een verschil met vorig jaar.
Op vier muzikanten na waren we tamelijk voltallig (37 personen) en als dit zo doorgaat zal de ruimte voor de raadszaal onderhand moeten worden uitgebouwd, omdat we er niet meer inpassen!
De receptie werd zoals gebruikelijk druk bezocht en allerlei bekenden kwamen weer voorbij schuifelen, gildes, carnavals-verenigingen, besturen van allerlei andere verenigingen etc. Toen de bovenverdieping goed gevuld was hield burgemeester Veltman zijn Nieuwjaarsrede. Ditmaal ging hij onder andere in op de “crisis”, maar ja daar praten we allemaal over tegenwoordig, en verder op het werk van de vele vrijwilligers in onze samenleving.nj12a
Daarna was het woord aan Arabella Ganzeman, de voorzitter van Someren Natuurlijk. Aan het eind van haar toespraak maakte zij bekend wie de 20e Zummerse Mens is geworden: Martien Hendriks uit Someren-Heide. Hij had zijn “eigen muzikanten” uit “de Hei” bij zich en die lieten even flink van zich horen! Vervolgens werd Martien nog toegesproken door de burgemeester, werden al zijn verdiensten genoemd en kreeg hij een oorkonde aangeboden.

Klik HIER als je de fotoreportage op Siris wilt zien.

Wij hebben daarna het officiële gedeelte afgesloten met een paar stevige marsen en zijn daarna weer eens naar Centraal gegaan om, zoals gebruikelijk, een aanslag te plegen op de drankvoorraad. Het was weer erg gezellig en om 01.30 uur hebben we het licht daar ook maar uitgedaan…