bieb1-k

Het staat geschreven, het is gezegd

bieb1-kSinds vrijdag 23 maart is Someren weer een nieuw kunstwerk rijker. Voorafgegaan en begeleid door de vrolijke lenteklanken van ons seniorenorkest vond de feestelijke onthulling plaats van een geveltekst aan het bibliotheekgebouw in Someren. Het werk is in opdracht van de gemeente Someren vervaardigd en ontworpen door de in Amsterdam wonende, maar in Someren opgegroeide, beeldend kunstenares Anne Verhoijsen. bieb2-kMet het kunstwerk wil Anne Verhoijsen graag het belang van het lezen, het boek en ook de bibliotheek zelf onder de aandacht brengen. De onthulling van de geveltekst vond daarom ook plaats tijdens de boekenweek.
Een kunstwerk onthullen op een monumentaal pand dat staat volgestouwd met kronieken en oude wijsheden kan natuurlijk niet zonder het optreden van ons orkest, dat zelf bijna onder monumentenzorg valt en ook overloopt van old wisdom…
bieb3-kDe aangetreden leden onder leiding van onze interim dirigent Theo Mellema zetten dan ook hun beste beentje voor, gezellig zittend in het lentezonnetje voor de bibliotheek. Zo hier en daar waaide er wel een nootje weg via de laaghangende dakgoot maar het aanwezige publiek wist ons optreden op waarde te schatten met applaus en een lekkere borrel als afsluiting. En om maar een beetje in stijl te blijven maar dan in het digitale tijdperk: “het is geüpload, het staat op de site…”. (foto’s van Koos van de Mortel).