nj-2014-1

Nieuwjaarsreceptie 2014

nj-2014-1Optreden 1 – 2014 is al weer neergezet: de Nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis Someren op de tweede dag van het nieuwe jaar. Voor het derde opeenvolgende jaar was het een regenachtige en bepaald niet koude dag, oftewel geen winterweer, dus velen kwamen met de paraplu aan.
Omdat we met het hele orkest niet meer in de hal bij de Raadzaal passen waren we dit keer behoorlijk uitgedund. Zo speelde het Bestuur niet mee en enkele andere muzikanten hadden er om diverse redenen in toegestemd om verstek te laten gaan. Het op deze wijze zichzelf op kwaliteit en exclusiviteit geselecteerde muziekgezelschap heeft dan ook naar believen de sterren van de hemel kunnen spelen! De klankkleur was goed, de balans in orde en de sforzato ’s knalden niet van de betonnen wanden af. Nee, er werd prima gespeeld en na menig nummer hoorden we dan ook applaus (door de drukte was niet goed te zien hoevelen er stonden te klappen…). Het moet voor onze dirigent Roger ook een onwaarschijnlijke ervaring zijn geweest (!) dat hij, bij dit voor hem tweede Nieuwjaarsoptreden, al zo’n bijzonder resultaat met een gedecimeerd orkest heeft weten te bereiken…nj2014-2

Alle gekheid op een stokkie: na de Nieuwjaarstoespraak van de Burgemeester was het woord aan Helma Verberne van de Stichting Someren Natuurlijk en zij maakte de Zùmmerse Mens 2013 bekend: Maria Verrijt – Vermeulen van de Willem Alexanderlaan 14 uit Someren-Eind (zie foto).
En ja, dan zit het er weer op en vertrekken we gezamenlijk naar ons “rustadres” Hotel Centraal voor een gedegen evaluatie op allerlei gebied. We zijn 2014 weer goed begonnen en gaan de rest vol goede moed tegemoet. Het hele orkest wenst alle lezers dan ook een Gelukkig, Gezond en Muzikaal Nieuwjaar!
(De foto’s bij dit artikel zijn van Eric Driessen).