DSC03512a

Pracht Paren Concert Someren Heide

DSC03512aVandaag werd in de Bunt in Someren Heide voor de derde maal het Pracht Paren Concert gespeeld voor de gouden bruidsparen uit de gemeente Someren. Er was zelfs een diamanten paar bij (raad eens?). De burgemeester opende de middag met een welkom aan alle genodigden en een dankwoord aan de organisatie onder leiding van Henk Meeuws en Jacques van Ooijen en in zijn speech blikte hij terug op het “trouwjaar” 1963.

Zo herinnerde hij ons onder meer aan de gruwelijk koude winter van dat jaar met de door Reinier Paping gewonnen Elfstedentocht, de ontdekking van de gasbel van Slochteren, de oprichting van de Boerenpartij van boer Koekoek en de onvergetelijke speech van Martin Luther King “I have a dream”, een droom die Koekoek ook wel gehad zal hebben…

 

Daarna mochten wij, onder leiding van onze dirigent Roger Cobben, de spits afbijten die met een “Lang zullen ze leven” van start ging. Een stevige mars volgde waarna we ons “Concerto d’Amore” speelden; er was flink op geoefend en het kwam er ook prima uit. En na het bekende “Daheim in Böhmen” kregen we assistentie van twee zangstemmen. Wij speelden en zij zongen “Vivo per Lei” en bij het tweede lied “Abba Gold” kregen we er een heel koor bij. Het verliep allemaal uitstekend en we hebben dan ook veel complimenten over het optreden gehoord, vooral over ons “Concerto d’Amore”.
Wanneer u de foto’s in het bijgaande album bekijkt krijgt u een indruk van deze gezellige middag en ziet u ook nog eens drie van onze “feestvarkens” met partner terug. Die konden dus vandaag niet meespelen en was dat te horen?
De foto’s werden gemaakt door Rob Caljouw en ondanks de slechte lichtomstandigheden (voor de fotograaf wel te verstaan) heeft hij toch best nog aardige plaatsjes weten te schieten. Volgend jaar zien we elkaar terug in Someren Eind.