NJ rec 2016

Nieuwjaarsreceptie gemeentehuis Someren

NJ rec 2016Het nieuwe jaar is amper 11 dagen oud als we ons eerste optreden er al weer op hebben zitten: de druk bezochte Nieuwjaarsreceptie op het Gemeentehuis in Someren op de maandagavond. Met wederom een behoorlijk uitgedund orkest van nu 35 muzikanten voor de Raadszaal, want anders passen we er niet (meer) in! Nu was het de beurt aan wat andere muzikanten dan voorgaande jaren om niet mee te spelen en konden de “buitenstaanders” eens vanaf een afstandje beluisteren hoe het orkest klonk. En dat is toch een hele ervaring, want als je “in” het orkest zit hoor je de muziek heel anders als wanneer je er voor staat, als publiek eigenlijk. En het resultaat mocht er zijn – het klonk prima.
logo 25jr 2De burgemeester bedankte ons orkest wederom voor onze aanwezigheid en meldde tevens dat we dit jaar ons 25-jarig jubileum vieren.
Na de nieuwjaarsrede van de burgemeester, waarin hij over bepaalde ontwikkelingen even stevig en terecht de puntjes op de “i” zette (!), was het de beurt aan de voorzitter van Stichting Someren Natuurlijk om de “Zummerse Mens 2015” bekend te maken. Het werd Leo Hurkmans uit de Dr. Eijnattenlaan in Someren. Namens alle orkestleden van harte proficiat!
Na afloop van het optreden vertrok het merendeel van de muzikanten naar “pleisterplaats Centraal” om daar het nieuwe jaar even (flink?) in te drinken… Geeft niks, morgenvroeg is het gewoon weer repetitie en kunnen alle kwalijke dampen eruit geblazen worden.
De foto bij dit artikel is van Eric Driessen.