Jubilaris 2015

Vijf jubilarissen bij ons orkest

Jubilaris 2015Op dinsdag 29 december vond in de “Weijers” een eindejaars bijeenkomst plaats in de vorm van een open repetitie met feestelijke huldiging van een aantal jubilarissen. Er waren veel enthousiaste luisteraars op afgekomen, partners, kinderen en kleinkinderen van de leden. Onze dirigent Roger Cobben ging op een bijzondere manier om met de jongste luisteraars in het publiek. Ze werden op een creatieve manier betrokken bij het muzikaal gebeuren. De dirigent stelde de jonge kinderen een aantal vragen over de muziekinstrumenten en liet ze zelfs op de bok het orkest dirigeren. Ook het slagwerk werd door de kinderen bespeeld. Er werd ruim een uur gerepeteerd om daarna met z’n allen te genieten van koffie met lekkere wafels.
Voorzitter Fred Rooijakkers blikte terug op het afgelopen jaar en voelde zich een bevoorrecht mens dat hij vervolgens maar liefst vijf jubilarissen mocht huldigen: Wil van Schalen (slagwerk), Jo Wijnen (slagwerk), Tiny van Lieshout (slagwerk), Maria van Deursen (dwarsfluit en piccolo) en Jan van Bussel (cornet en bugel) waren allen 12,5 jaar lid en hebben zich in deze periode gemanifesteerd als fervente muzikanten. Ze werden door de voorzitter toegesproken en in de bloemetjes gezet.
Tiny van Lieshout maakte van de gelegenheid gebruik om zijn mede-orkestleden te bedanken voor de vele felicitaties die hij eerder in het jaar kreeg bij het ontvangen van een Koninklijke Onderscheiding. Hij bood het orkest een nieuw muziekstuk aan en ontving daarvoor een groot applaus.
De voorzitter bedankte verder ook nog de dirigent voor zijn altijd inspirerende en bezielende leiding. Het was een hele prettige en fijne bijeenkomst en dus een prima opwarmer voor het komende jubileumjaar (25-jarig bestaan in 2016). Onder het genot van een drankje werd de vriendschapsband tussen alle leden, partners, kinderen en kleinkinderen verder verstevigd. (tekst: Annie Meeuws).
Kijk ook bij de Fotoalbums voor een “herbeleving” van deze afsluiting 2015.