Optreden Sonnehove

Het was weer een zonovergoten woensdagmiddag toen we bij Sonnehove aankwamen en zo te zien zou het ovenachtig heet gaan worden want al onze stoelen stonden pal in de zon. Dat leek meer op een  “Zonne-oven” maar gelukkig hebben wij in ons orkest een paar uitvoerders rondlopen die na overleg de hele binnenplaats verbouwden zodat we met z’n allen in de schaduw zaten. En kennelijk speciaal voor onze dirigent was er een enorme parasol opgezet…

Het terras werd bezet door een groot aantal bewoners en een deel van onze hardcore fans waaronder een speciale gast, maar daarover straks meer.

Afijn, we konden van start en met een stevig “Wien bleibt Wien” werd iedereen even wakker geschud en in stemming gebracht. En toen we daarna de aandacht van alle toehoorders hadden konden we een rustiger nummer spelen “Queen of he Dolomites” waarna onze trompetsolist zich weer mocht uitleven op “I dreamed a Dream”.

“Von Guten Mächten” was natuurlijk bij uitstek een geschikt nummer voor dit optreden omdat door de gemiddelde leeftijd van onze toehoorders iedereen al aardig op weg is richting “de Goede Macht”, nietwaar… Jammer dat tijdens de beginmaten ook de duivel even om de hoek kwam kijken maar door stevig ingrijpen van de dirigent liep alles al snel weer in het goede spoor.

Met afwisselend snelle stukken, een wals, wat dronkemansliederen en een tango hebben we onze toehoorders goed kunnen vermaken en na de laatste wals van André Rieu was het ook tijd voor een toegift en hiervoor werd onze speciale gast gevraagd een voorstel te doen. Want wie zat er in het publiek: Harrie van Lieshout, jaren lang bassist bij ons orkest geweest en nu hard op weg naar de 100 (!). Met een lachend gezicht en “het is wel genoeg geweest” speelden we nog maar eens ons uitzwaainummer “Sway”.

Het was weer gezellig en goed verzorgd bij Sonnehove. We komen graag weer eens terug.