90-jarige trompettist

Muziek maken bij het Seniorenorkest Groot Someren is een bijzonder gezonde bezigheid. Dat verklaart niet alleen Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie maar blijkt ook uit de gezondheid van onze leden waarvan de gemiddelde leeftijd al aardig voorbij de pensioenleeftijd ligt…

En vandaag was er weer zo’n overduidelijk bewijs van gezondheid, vitaliteit en liefde voor de muziek want ons lid Antoon Maas vierde deze maand op 8 september zijn 90ste verjaardag. En daarmee is hij maar weer eens het levende bewijs dat een gezonde levensstijl maar vooral passie en toewijding voor muziek een bron van jeugd zijn!

Al jaren is de trompet zijn trouwe metgezel en op de dinsdagochtenden verschijnen ze dan ook steevast op de repetitie. Ondanks dat Antoon enkele weken geleden dacht aan stoppen, bleek dat toch geen haalbare kaart voor hem; hij kan de muziek en het orkest gewoonweg niet missen.

En hoe klinkt, op die leeftijd, zijn trompet dan zult u zich afvragen? Welnu, Antoons trompetspel is een tijdloze symfonie van ervaring en passie…

En om hem te verrassen werd voor deze gelegenheid de repetitieruimte wat versierd met niets verhullende jaartallen en vlaggetjes.

Antoon, namens het hele orkest nogmaals van harte proficiat en op naar de 100!!