Uitwisseling in Someren-Eind

Zaterdag 30 september; drie muziekverenigingen komen bij elkaar in de Einder in Someren-Eind voor een gezellig avondje muziek maken. Geen concours, geen wedstrijd, gewoon een gezellig avondje voor de liefhebbers. En liefhebbers waren er voldoende, de zaal was goed gevuld.

En zoals te verwachten was kwamen er zo allerlei muziekstijlen aan bod. Als eerste bezette Harmonie St. Antonius uit Heusden het podium. Onder leiding van Tjeu Snoek gingen zij van start met een stevige mars, speelden zij een concoursnummer (wat onze dirigent wel iets voor ons vond maar gelukkig  hebben wij geen buisklokken…) en werd er tijdens het spelen ook nog gezongen. Dat zij nog meer in hun mars hadden bleek toen er highlights van muziek van Amy Winehouse werden gespeeld, dat zij tijdens het spelen ook nog voor zichzelf kunnen klappen en dat het lukte om in bijna vier minuten een drie-minutenstuk te spelen…

Vervolgens was het de beurt aan Robbie Snoek (inderdaad zoon van…) die op de bok stond voor Muziekvereniging Juliana uit Someren-Eind. Zij kunnen er ook wat van en dat lieten ze ook horen met een Amerikaanse mars, een typisch Klezmer-nummer en de Duitse mars “Alte Kameraden” maar dan in swinguitvoering. Leuk was bij hen ook het gebruik van minder voorkomende instrumenten zoals de accordeon, meer bekend als “trekzak”, een althobo en een “kromme” sopranino.

Wij mochten op het podium als orkest afsluiten en dan kun je duidelijk merken dat het Seniorenorkest Groot Someren veel meer gericht is op het spelen van eigentijdse muziek, filmmuziek  of sfeervolle ballades, in ieder geval geen concoursnummers en dat werd door het publiek zeer gewaardeerd… Het verliep ook allemaal prima.

Vanwege belangrijke festiviteiten in Lierop misten wij enkele muzikanten maar door de invallers Tom Reichrath (Juliana) op baritonsax en Gijs van de Moosdijk (Somerens Lust) op besbas werden deze plaatsen perfect opgevuld.

De laatste verrassing op deze avond was het optreden van een lederhosen-orkestje, weer een heel andere muziekstijl, zeg maar Böhmisch… waarin ook de drie dirigenten moesten meespelen. En kijk eens op de foto’s en probeer “onzen dirk” terug te vinden… (tip: broek vergeten!)

Het was gezellig en leuk en ook fijn om weer eens voor publiek te spelen. Wie het licht heeft uitgedaan weet ik niet…

De foto’s in de Galerij hieronder zijn gemaakt door Jos van Gemert