Pinksterconcert mooi, mooi en nog eens mooi…

IMG 6730 MobileOndanks de minder gunstige voorspellingen van de verschillende weerdeskundigen (?), ondersteund door een mailtje van onze penningmeester dat we de jas moesten aantrekken, was het prachtig weer op deze 1e Pinksterdag. Volop zon, dus lekker heet in die zwarte kleding en daarom waren hoofddeksels in alle soorten en maten toegestaan en zonnebrillen zowat verplicht.
Dat onze voorzitter het ook mooi vond bleek wel uit zijn openingswoordje: “welkom lieve mensen op deze mooie Pinksterdag, met een mooi zonnetje, op deze mooie locatie tussen twee mooie terrassen waar u zit te genieten van een mooi drankje of uw lunch maar we hopen dat we u kunnen laten genieten van onze mooie muziek”. Mooi toch…?
We zijn gestart met “Wien bleibt Wien” terwijl onze drummer zijn stokken nog moest zoeken maar gelukkig kon hij bij maat zesenhalf inspringen. En dat was maar goed ook want het was voor de dirigent (onze maestro, ja ja…) vandaag een bijna ondoenlijke taak om alles in het gareel te houden. Niet iedereen kon iedereen horen (geen akoestiek en wel wind) en sommigen hebben tijdens een optreden de Max Verstappen mentaliteit en zijn al weg als er nog een maat rust staat… Niet mooi maar gelukkig hebben we dan onze slagwerkers die de zaak bij elkaar kunnen brengen, wel mooi. Ondanks deze kleine hobbels hebben we toch weer een mooi uurtje muziek gemaakt in diverse muziekstijlen, waarbij nummers als “Wir bitten zum Tango” en “A brand new day” bijzonder goed en mooi klinken in de buitenlucht.
Na ons was het de beurt aan de “Böhmische Freunde” uit Geldrop (foto), een mooi orkest met 22 leden onder leiding van Bart Ketelaars. Zij spelen twee verschillende mooie muziekstijlen, uiteraard Böhmische blaasmuziek en moderne muziek in bigbandbezetting. Het is niet alleen mooi om naar dit orkest te luisteren maar tevens een genot om naar de dirigent te kijken. Als een soort muziektolk staat hij voor het orkest zowat alle noten uit te beelden in, voor een leek onbegrijpelijke, maar voor zijn muzikanten zeer begrijpelijke mooie gebaren en bewegingen; die hoeven alleen maar noten te lezen, de dirigent beeldt alle dynamiek uit, mooi toch!!
Nou, ik denk dat het nu mooi genoeg is geweest. Op naar Pinksteren 2020 en als u HIER klikt ziet u de foto’s die Siris weer prachtig gepubliceerd heeft, waarvoor dank!!