PPC 2015

Pracht Paren Concert 2015

PPC 2015 Het eerste lustrum. Na vier jaren zijn we nu op deze 31ste oktober weer terug in Someren Dorp, in de Ruchte. Maar liefst 42 paren (er waren twee afmeldingen) met aanhang waren aanwezig, bijna allen getrouwd in 1965, een enkeling nog eind 1964, maar dan ná het vorige concert.
Als opwarmertje voor de opening hebben we een aantal nummers gespeeld en het publiek kon dit erg waarderen. Bij ons was de concentratie er en de nummers liepen echt lekker!!
Toen was het de beurt aan de Burgemeester om het officiële openingswoord uit te spreken en de aanwezige paren te feliciteren. En zoals altijd blikt hij dan terug op het “huwelijksjaar” 1965. Het jaar waarin Winston Churchill en Cor Steyn, de begeleider van “Dorus” Tom Manders, kwamen te overlijden. Het jaar waarin Prinses Margriet zich verloofde met Pieter van Vollenhoven en wat later dat jaar Prinses Beatrix met Claus Felix von Amsberg. Het jaar ook waarin toen Koningin Juliana de Zeelandbrug opende, de langste brug van Europa met zijn 5022 meter over de Oosterschelde.
Na zijn toespraak was het weer de beurt aan ons om nog wat nummers te spelen, maar niet voordat de presentatrice van deze dag, Ine Acda, gekleed in een schitterende groene creatie, zich had voorgesteld en had verteld dat zij de dag verder “aan elkaar zou praten” hetgeen haar fantastisch gelukt is, maar je verwacht ook niet anders van zo’n kei!
Onze muziekkeuze was best gewaagd in dit tweede deel maar het resultaat was er niet minder om. Met Free World Fantasy besloten we ons optreden en hierna was het pauze. Iedereen kon met iedereen even “bijkletsen” en dat gebeurde volop. Verder hebben deze middag nog opgetreden “Duo Bont” (Louis van den Bosch en Harrie Swinkels) en Mannenkoor de Nachtegaal.
De foto’s bij dit artikel en in de fotoalbum zijn van Aloys Schatorjé. Klik HIER voor de foto’s in de Mediatheek van SIRIS.