Seniorenorkest0041a

Pracht Paren Concert

Seniorenorkest0041aVoor de eerste keer werd er in Someren in Gemeenschapshuis de Ruchte een Pracht Paren Concert gehouden. “Misschien wel het begin van een nieuwe traditie” zoals burgemeester Veltman het in zijn openingstoespraak schetste. Hij heette iedereen van harte welkom en speciaal de jubilerende echtparen. Dit waren allen paren die in 2011 hun Gouden of Diamanten Bruiloft vierden. Normaliter gingen de Burgemeester en een Wethouder naar elke receptie maar daarmee werden niet alle paren bereikt. Sommigen vierden het in besloten kring met alleen familie of gingen op vakantie naar het buitenland; anderen waren niet in de mogelijkheid om het jubileum te vieren. Vandaar dat in gemeenschappelijk overleg is besloten om eenmaal per jaar een concert te organiseren voor al deze paren. En op 29 oktober 2011 was het dan zover.
Louis van den Bosch was gestrikt voor de presentatie van de dag en hij deed dat weer op zijn geheel eigen wijze, humoristisch en veelal in het malse Somerense dialect. Hij “kletste” alle onderdelen aan elkaar en een van die onderdelen waren wij, Seniorenorkest Groot Someren.

We waren ingepland om twee blokken van 20 minuten te spelen en die hebben we op bijzonder passende muzikale wijze ingevuld. Om iedereen op het puntje van de stoel te krijgen startten we met “Londonderry Air” om daarna direct verder te gaan met onze “Walzerperlen” waardoor iedereen zat mee te wiegen. “Memories of the Sixties” riep bij de meeste paren prima herinneringen op terwijl we met de pittige mars “Jübelklänge” de handjes op elkaar kregen. En eerlijk is eerlijk: sommige toehoorders riepen luid “Bravo!” en stonden op om te applaudisseren!!
Hierna was het de beurt aan het Mannenkoor en het Dameskoor om de jubilerende paren toe te zingen en genoten wij van een 90 minuten durende pauze…

Ons tweede blok werd op dezelfde wijze ingevuld als het eerste, namelijk beginnend met het lyrische “Deep Harmony”, gevolgd door de romantische wals “Rosenkinder”. En met “Wo die Wolga Fliesst” en “Juniora” werd ons, door iedereen bijzonder gewaardeerde optreden, afgesloten. Als “toetje” kwam harmonie Somerens Lust nog binnen om een serenade te brengen. Zij waren dan wel in zogenaamde “herfstbezetting” maar dat mocht de pret niet drukken. Al met al een bijzondere middag en een bijzondere ervaring, ook voor ons.

DSC0037b-Seniorenorkest