Concert Nuenen 16-10

De Oldtimers uit Nuenen bestaan 15 jaar en dat is de reden voor een gezamenlijk concert van alle orkesten die onze dirigent Willie onder zijn hoede heeft. Het muziekfestival werd georganiseerd in Cultureel Centrum “Het Klooster” in Nuenen.
De orkesten bleken over een breed repertoire te beschikken en dus werd het een gezellige muzikale middag. De spits werd afgebeten door “Da Capo” uit Asten en daarna was het de beurt aan de “Octopusband” uit Beek en Donk onder leiding van de heer H. Scheutjens.Vervolgens namen wij bezit van het podium en zelfs nog een gedeelte van de zaal. Want op dat podium pasten we met geen mogelijkheid. De voorzitter van The Oldtimers zei in zijn welkomstwoord dan ook dat hij dacht zich vergist te hebben in onze naam. “Ik denk dat het Groot Senioren Orkest Someren moet zijn in plaats van de vermelding in het programmaboekje”.

Enigszins gehandicapt begonnen we aan ons programma voor deze middag; een tubaspeler moest verstek laten gaan en een andere stapte vanmorgen ziek uit bed. En daar had zelfs onze dokter geen paardenmiddel voor… Maar het mag gerust gezegd worden: de overigen bleken mans genoeg om toch een fraaie sonore vertolking van onder andere “Daheim in Böhmen” neer te zetten. In het verdere programma kwam een “Oldtimer” het register versterken, waarvoor onze dank. De middag werd afgesloten door de thuisclub, waarna het nog een tijdje gezellig toeven was in het oude klooster. (Tekst: Koos vd Mortel – Foto’s: Rob Caljouw).