20-jaar_SOGS1

20-jarig bestaan – 3G Concert

20-jaar_SOGS1Voor de tweede viering van ons 20-jarig bestaan werd gekozen voor een 3-Generatie Jubileum Concert in samenwerking met fanfare St. Willibrordus uit Lierop. Zaal van Oosterhout in Lierop stroomde op zondagmiddag dan ook vol met muzikanten en belangstellenden en de toeloop was zo groot dat de schuifdeuren open moesten!
Onze voorzitter opende de middag met een korte toespraak waarin hij in het kort de geschiedenis van het orkest verhaalde en nogmaals inging op de sfeer en de gezelligheid bij de club. En toen was het “woord” aan de orkesten want daar draaide het vanmiddag toch allemaal om.

Als eerste trad het Seniorenorkest onder leiding van Willie van Bakel op. We hadden voor deze middag een stevig programma staan en menig muzikant moest na afloop de lippen masseren… Maar ja, je moet op zo’n middag wel even laten horen dat je van alle markten thuis bent en dat hebben we dan ook gedaan.

Vervolgens was het woord aan Martien Kusters, voorzitter van St. Willibrordus. Hij feliciteerde ons uitgebreid en ging verder in op het belang van het bezig zijn met muziek en de waarde van ons Seniorenorkest voor de gemeenschap. En ik moet toegeven: hij had in alles gelijk!


Daarna was het de beurt aan de Lieropse muzikanten. De Jeugdfanfare van St. Willibrordus staat onder leiding van Mia Claessens. Deze club jonge muzikanten is pas vanaf dit seizoen gestart en slechts enkelen zijn in bezit van een A-diploma terwijl de rest binnenkort op examen moet. Maar dat was aan hun uitvoering niet te horen. Ze speelden mooi en harmonieus en met ondersteuning van wat oudere jeugdigen op wat zwaardere instrumenten zetten zij een heel leuke uitvoering neer.

Fanfare St Willibrordus staat onder leiding van dirigent Roger Cobben. Zij spelen evenals het Seniorenorkest een breed scala van muziek, zowel klassiek als modern en zijn soms zeer verrassend in de muziekkeuze. En dat hebben ze ook laten horen. Enkele stukken werden met solistische optredens extra geaccentueerd en dat werd bijzonder gewaardeerd door de toehoorders. Kortom een mooi optreden.

En dan de afsluiter… door alle orkestleden werd onder leiding van Willie van Bakel de mars Saint Triphon gespeeld. Ja, dat is wat als je als dirigent ongeveer zo’n 100 muzikanten moet zien te beteugelen!! Maar Willie liet zich van zijn beste kant zien; balancerend op zijn tenen hield hij het hele span prima in de hand en zag ook nog kans hier en daar het enthousiaste fortissimo terug te brengen naar piano.
En na het laatste slotakkoord was het gezellig naborrelen, ook een typische bezigheid voor muzikanten die lang(er) willen leven! Onze fotograaf heeft weer de nodige plaatjes geschoten die u kunt terugvinden bij de fotoalbums.

Ook wil ik u nog even wijzen op het prachtige programmaboekje dat aan het begin van dit artikel staat afgebeeld. Het ontwerp is van Stijn Wijnen (www.stijndesign.nl) en het is geheel belangenloos gedrukt door onze sponsor Claessens Drukkerij (www.mooidrukwerk.nl) waarvoor wij beiden zeer erkentelijk zijn!