Düsseldorf 26-06-2010

Rond de klok van 09.00 uur kwam zowat iedereen aan bij ons clubhuis aan de Acaciaweg waar de bus voor Düsseldorf al klaar stond. Met vereende krachten werd het instrumentarium ingeladen en rond de klok van 09.30 uur zou de bus vertrekken. Eerst even kijken en tellen of iedereen er wel was… en inderdaad, zoals gebruikelijk ben je er altijd wel eentje kwijt. Ditmaal was het een van de tenorsax solisten die, terugdenkend aan “de ouwe tijd” gepakt en gezakt bij de Ruchte stond te wachten! Gelukkig heb je zo iemand dan weer snel op de juiste plaats na wat telefoontjes. Je wilt je Seniorenorkest uit Groot Someren waar Lierop ook bij hoort toch compleet hebben, nietwaar?dsc01633a
Het was maar een ritje van anderhalf uur en toen stonden we al midden in de stad tussen de terrassen bij een groot Kaufhaus. Bus leeg geladen en allemaal naar de kantine van dat Kaufhaus voor koffie en aansluitend de lunch. Het was prima verzorgd.
Om 14.30 uur werd er verzameld bij de grote kiosk op de Heinrich Heine Platz in het centrum van de stad. Het is een soort klein park en hier is het behoorlijk druk. Toen het eerste nummer werd ingezet bleek al direct dat we op een fantastische kiosk zaten: niet alleen werd het geluid goed naar buiten geleid maar door de welvingen in het dak / plafond waren alle instrumenten van alle kanten voor de eigen muzikanten ook goed hoorbaar. De muziekstukken werden door aardig wat publiek gevolgd en steeds was er een waarderend applaus. Bij sommige stukken werd zelfs het “Bis – Bis” geroepen, maar ja wat wil je ook als je stukken als “Daheim in Böhmen” en “Dankeschön Bert Kaempfert” speelt. Je kunt zeggen wat je wilt van Duitsers of Duits publiek maar ze luisteren aandachtig en ze zijn gedisciplineerd in hun gedrag! Voetballen moeten ze nog leren… dsc01638aWe hadden dertien muziekstukken op de lijst staan maar de dirigent was zo in zijn nopjes over onze prestaties dat hij er zo maar twee bij deed. En van weeromstuit zag hij 30 voor 3 aan (doordenkertje!). De verzorging was prima geregeld. Niet alleen werden we volop van frisdrank voorzien op de kiosk maar ook het diner na afloop was heerlijk. In tussentijd hebben de meesten nog een deel van de stad kunnen verkennen en sommige dames hebben nog aardig wat inkopen gedaan, maar er waren dan ook zoveel winkels dat ze er niet aan voorbij konden komen. Ook tijdens het optreden piepte er menigmaal een creditcard in de broekzak van een of andere muzikant…
Toen we weer naar huis gingen had de chauffeur nog een verrassing in petto: hij reed een extra groot rondje door de oude binnenstad om de kiosk weer te kunnen passeren, stak vervolgens door naar Düsseldorf Noord waar hij netjes twee keer rond het vliegveld toerde om tenslotte de weg naar Nijmegen te vinden en vandaar weer naar Venlo!! Toch goed gedaan van zo’n chauffeur want nu weet ik tenminste waar ik volgende keer moet parkeren bij de luchthaven Düsseldorf en als beloning zijn we dan ook met de pet rond gegaan; van dat geld kan hij van alles kopen, een chauffeursmuts, kratjes bier, stadsplattegronden, routekaarten etc. etc.
Rest alleen nog een woord van dank aan de mensen van de Activiteiten Commissie die voor een onvergetelijke dag hebben gezorgd en aan onze eigen fototycoon Rob Caljouw die waarschijnlijk voor zeer verrassende plaatjes verantwoordelijk zal zijn, gelet op de meest rare posities en standen die we hem hebben zien innemen… Bekijk de foto’s hierboven onder het tabblad FOTO’S.