Ranonkel1

“Senioranonkel”

Ranonkel1Senioranonkel”: de titel geeft het al aan, de verwevenheid van een bijzonder geslaagde ontmoeting tussen de jeugd van o.b.s. De Ranonkel en o.e.m. Seniorenorkest Groot Someren.
Op dinsdag 24 maart werd onze gehele repetitie gewijd aan een muzikale voorlichting op deze basisschool. In drie partijen verschenen achtereenvolgens de groepen 1, 2 en 3, de groepen 4 en 5 en tenslotte de “oudere” leerlingen van deze school uit de groepen 6, 7 en 8. Nadat “Roger” zichzelf en alle jeugd uit ons orkest had voorgesteld(!), presenteerde hij op speelse wijze de verschillende instrumenten aan de kinderen en liet hij aansluitend horen hoe deze instrumentgroepen klinken in een oSAM 0071arkest. Ook mochten sommige kinderen eens proberen om geluid uit een bas of euphonium te krijgen en dat viel absoluut niet tegen!
Verschillende kinderen hadden in het kader van dit project op school ook hun eigen instrument meegebracht en lieten keurig horen hoe vaardig zij al waren. We hoorden een trompettist, een dwarsfluit, een altsaxofoon en twee gitaristen, maar de show werd toch wel gestolen toen Tommy achter het drumstel plaatsnam en even een solo de ruimte inslingerde. Wow…! Hij werd meteen gecontracteerd voor ons Jubileumoptreden in 2016!
Behalve muziekliefhebbers waren er ook voetbalfans in de zaal, echte PSV-ers, en als je nog geen “opa-ervaring” hebt, kunnen die al geëmotioneerd raken wanneer er ook maar iets in het nadeel van hun club wordt gezegd. Zulke “diehards” kun je dan alleen nog troosten door je functie als dirigent ter beschikking te stellen en dat lukte ook aardig (zie foto hiernaast). Ook andere kinderen kwamen aan de beurt om het orkest te dirigeren en dat was een hele ervaring, waarvan iedereen zichtbaar genoot.
De afsluiting van deze muzikale verkenning werd extra opgefleurd door de prachtige tekeningen die de groepen 1, 2 en 3 hadden gemaakt en die zij na afloop uitdeelden aan alle orkestleden. Wij zijn er heel trots op! (Er is een fotoalbum gemaakt – de kwaliteit is wat minder maar foto’s vertellen ook hun eigen verhaal).