banner sogs

Uitwisseling met Eindhovens orkest.

banner sogsEen uitwisseling met een ander orkest is altijd een leuke maar toch enigszins spannende ervaring, want als je het andere orkest alleen maar van naam kent weet je niet hoe ze spelen en wat voor een repertoire ze hebben. Vandaag, zondag 22 maart 2015, hadden we zo’n uitwisseling met het Seniorenorkest Eindhoven, onder leiding van dirigent Mari van Gils.
Onze “concertzaal” bij Hotel Centraal was tot de nok toe gevuld en er werden zelfs extra stoelen weggehaald bij ons slagwerk (!) om zoveel mogelijk mensen een zitplaats te kunnen bieden. Maar voordat we het Eindhovens orkest konden beluisteren moesten we als gastheer natuurlijk de spits afbijten. Onze voorzitter sprak eerst een welkom uit naar alle gasten en belangstellenden en maakte gelijktijdig van de gelegenheid gebruik om onze nieuwe outfit aan te kondigen en daarmee hadden we de eerste waardering al binnen natuurlijk. Hoewel een van onze muzikanten opmerkte dat zijn shirtje wat moeilijk aan te krijgen was want “hij had nogal ne grote kop en die ging nie zo goed dur da gat…”. Deed me weer denken aan die grote Belgische klak maatje 63 van het Pinksteren terrasconcert 2012!

En dan de muziek. Het mag gezegd worden: we speelden een stevige en prima uitvoering. Natuurlijk waren er enkele verbeterpuntjes maar onder leiding van onze dirigent Roger Cobben hebben we een uitgebreid en divers programma neergezet met marsen, medleys, pasodobles, walsen en tango’s. Hoogtepunt deze middag was een echt Brabants nummer van Gerard van Maasakkers: “Hier heur ik thuis” gezongen door onze voorzitter, mede met begeleiding van zijn eigen zanggroep “Akkoord”. En aan de reactie van het publiek te merken werd dit nummer bijzonder gewaardeerd!!banner ehv
Vervolgens was het de beurt aan de Eindhovenaren. Zij speelden een andersoortig repertoire maar zeker niet minder verdienstelijk. Opvallend was de discipline in de dynamiek die de dirigent met simpele gebaren van zijn muzikanten afdwong! Er zat ook een prima balans in hun orkest en als je het aantal klarinetten telde dan had je een reden om wat jaloers te worden… Het repertoire van de Eindhovenaren is wat minder modern en meer conventioneel, maar er zitten prachtige werken tussen en ook bij hen soleerden diverse muzikanten of instrumentgroepen.
Het was een leerzame en gezellige middag en de voorzitters van beide orkesten hoopten beiden op een uitwisseling naar Eindhoven en dat moeten we maar doen. Gaan we misschien wel spelen op de “Wim van Doorne muziekkiosk” achter het Parktheater in Eindhoven, een prachtige locatie! (Tip).
De afsluiter van deze middag werd de al eerder genoemde zanggroep “Akkoord” die met gezellige gezongen nummers de sfeer op peil hield en de bar op volle toeren liet draaien.
De foto’s bij dit bericht zijn van SIRIS. Voor meer foto’s uit de Mediatheek van Siris klik HIER. De foto’s van onze ‘hoffotograaf’ staan in een album.