6 custom

Somerense Vennen juni 2010

6 customEen concert in warm, broeierig weer, maar in een schitterende omgeving. De Somerense Vennen zijn een bezoek meer dan waard; het terrein is omgetoverd in een prachtige camping met mooie chalets en allerlei voorzieningen voor jong en oud in een bosrijke omgeving. En het was ook vandaag weer erg gezellig hoewel er nog tribuneplaatsen vrij waren. Er waren diverse muzikanten op vakantie maar gelukkig kreeg ons Seniorenorkest Groot Someren bij dit optreden ondersteuning van Jan Peters op klarinet en konden we ook weer rekenen op een van onze euphoniumblazers, die van een ernstige blessure was hersteld.
3 custom
Hoogtepunt tijdens het optreden was misschien wel de verrassing die onze erevoorzitter Piet van Dongen ten deel viel ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag.
Hij werd toegesproken door Fred Rooijakkers die in zijn praatje memoreerde aan de bijzondere verdiensten die Piet voor ons orkest heeft gehad. Hij heeft bronnen aangeboord, vooral ook financiële, die het mogelijk hebben gemaakt dat het orkest is kunnen uitgroeien tot wat het nu is.
Piet heeft blijkbaar altijd gezegd dat een serenade al een geweldig cadeau is, maar voor een erevoorzitter maak je natuurlijk een uitzondering en dus bood Jo Wijnen hem een flesje port aan.
Overigens nam Fred deze middag de taak als presentator over van Wil en hij deed dat op voortreffelijke wijze!