2 custom

Terrasconcert Eerste Pinksterdag 2010

2 customSeniorenorkest Groot Someren en Jazz Academy Muziekvereniging Somerens Lust speelden op Eerste Pinksterdag hun eerste terrasconcert van dit jaar. Het was schitterend weer en met deze twee orkesten op straat liepen de terrassen dan ook tjokvol. Als eerste trad de Jazz Academy op onder leiding van Koen Wijnen. Jazz ligt niet alleen goed in het gehoor maar met een zonnetje erbij wordt iedereen er ook happy van. De club speelde zeer gedisciplineerd en bracht vrolijke en herkenbare nummers. In elk nummer had er wel iemand een solo die door het publiek steeds erg gewaardeerd werd en ook was er bijzonder veel waardering voor de zingende altsaxofoniste die met verve enkele bekende jazznummers zong en daarvoor ook een fantastisch applaus mocht ontvangen. Kortom een fijne club muzikanten met veel potentie onder leiding van een dirigent die opvalt door niet op te vallen…

img_2516   customVervolgens was het de beurt aan ons, het seniorenorkest. Ons repertoire begint al aardig bekend te worden bij een groot publiek: openen en eindigen met een stevige mars en daartussen muziekstukken van allerlei genres, van polka’s tot medleys en van paso dobles tot ouvertures, dit alles aangekondigd door een zeer enthousiaste lady speaker.
Het was een fijne middag, zeker omdat we vandaag weer vereerd werden met de aanwezigheid van onze Beschermvrouwe met haar man. Het was een middag die zeker volgend jaar herhaald gaat worden, wederom met medewerking van de Jazz Academy. Het volgende terrasconcert van het seniorenorkest staat overigens gepland voor zondag 6 juni 2010 op de Somerense Vennen. U bent allen van harte uitgenodigd – toegang gratis! (zie ook fotoalbum)