Terras2012-1

Terrasconcert 1e Pinksterdag 2012

Terras2012-1Twee compleet verschillende muziekstijlen, volop zon en volle terrassen waren de ingrediënten voor een heerlijk middagje muziek, ‘midden op straat’ in het centrum van Someren. Op deze eerste Pinksterdag was het alweer de derde keer dat het terrasconcert bij Centraal en Het Wapen van Someren gezamenlijk werd ingevuld door de Jazz Academy o.l.v. Koen Wijnen en ons Seniorenorkest, nu o.l.v. Theo Mellema. Van tevoren was iedereen al ingelicht dat de jas en stropdas thuis konden blijven en daar waren we wel blij om. Dat was natuurlijk voor de meesten meteen de stilzwijgende toestemming om een hoofddeksel op te zetten tijdens het optreden, om de meest glimmende kale schedels en tamelijk doorzichtige haardossen te beschermen tegen de felle zon. En dat leverde aardige plaatjes op met onder andere een vissersflaphoedje met touwtjesinstelling, een originele Bom Squad cap uit de USA en een folkloristische Belgische klak in maatje 63!
Bijna al onze muziekstukken werden prima gespeeld maar soms – en dat zal wel aan de felle zon hebben gelegen – zagen enkele muzikanten de dirigent niet meer staan die dan twee maten extra nodig had om het geheel bij elkaar te krijgen, maar die enkele keer dat dit gebeurde liep alles direct weer op rolletjes. Ook was kennelijk de felle zon nog debet aan het laten “verdwijnen” van een reprise uit de Finse verhalenbundel maar ook dit probleem duurde maar drie maten!Terras1 De Jazz Academy speelde zoals we van hen gewend zijn, licht en luchtig, met verschillende solisten en een eigen zangeres. En de manier van dirigeren daar is ook heel anders; is bij ons de dirigent meer bezig met het uitvoeren van een stijldans in Paso Doble stijl naar gelang de maatsoort, bij Jazz is het meer een mengelmoes van subtiel uitgevoerde jive- en twistbewegingen… daar schudt de dirigent ook met zijn kontje en dat kun je van een dirigent voor een seniorenorkest niet verwachten, laat staan verlangen!
Het was weer een gezellig warm middagje en aan het applaus te horen was het publiek tevreden. Onze voorzitter greep nog snel even de gelegenheid aan om Theo Mellema te bedanken voor zijn geweldige inzet tijdens onze “demissionaire periode” en ook dit werd door het publiek met applaus gewaardeerd.
De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Eric Driessen. Wanneer er meer foto’s binnenkomen dan wordt er een nieuwe album aangemaakt. U krijgt daarvan dan bericht.