Mellema8

Afscheid Theo Mellema

Mellema8Afgelopen dinsdag, 22 mei 2012, was voor ons de laatste keer dat Theo Mellema als interim dirigent tijdens de repetitie voor ons seniorenorkest stond. In de korte periode, vanaf januari 2012, dat we hem als dirigent hebben meegemaakt heeft het orkest een stevige vooruitgang geboekt, zonder daarmee afbreuk te willen doen aan de inzet van voorgangers. Maar Theo beschikt over het vermogen om balans in een orkest te krijgen. Met zijn rustige stem en dito gebaren en zijn duidelijke uitleg naar elke instrumentgroep weet hij exact over te brengen wat hij waar wil horen en hoe het moet klinken! En zo nodig schrijft hij zelf “even” een extra partij voor een instrument ter ondersteuning van anderen.
Op Eerste Pinsterdag spelen we onder zijn leiding ons eerste terrasconcert in het centrum van Someren en daarmee sluit Theo deze “invalbeurt” op gepaste wijze af.
Tijdens deze laatste repetitie sprak onze voorzitter een kort dankwoordje en onderstreepte dit met een heuse cadeaubon en een bos bloemen. In zijn antwoord meldde Theo dat hij het prettig vond om “zo af en toe weer eens een tijdje te dirigeren” en dat hij in de toekomst, bij verhindering van de reguliere dirigent, graag weer eens zal invallen. Theo: het staat hier geschreven, dus genoteerd en beloofd is beloofd!
Namens allen hartelijk bedankt!
Het orkest.