Lierop2

Uitwisseling met Lierop

Lierop2Nou is de Vurherd in Lierop niet een bijster grote zaal maar afgelopen zaterdagavond (03 mei) zat de zaal helemaal vol. Hoe je het wendt of keert: de zaal zat vol en op verschillende momenten moesten er reservestoelen worden aangedragen voor publiek dat achteraan nog steeds bijschoof…
Het was voor Fanfare St. Willibrordus een uitwisseling met ons seniorenorkest geworden omdat een ander orkest niet kon komen vanwege onderbezetting en wij senioren zijn zo flexibel dat we zo’n hiaat wel even opvullen. Voor de dirigent Roger Cobben was het een hele avond werken want hij staat normaliter ook als dirigent voor beide orkesten.
Er werden leuke stukken gespeeld waarbij je toch duidelijk verschil kon horen in repertoire. Een fanfare “toetert” nu eenmaal muziek die meer gericht is op de afdeling waarin zij spelen en op de concoursen waaraan ze nog moeten gaan deelnemen terwijl wij als seniorenorkest meer de vrijheid hebben om alle soorten muziek te spelen en dat doen we dan ook, veelal tot tevredenheid van het publiek.

Lierop1Een van de trompettisten van St. Willibrordus speelde een solostuk, dat hij aan het oefenen is voor zijn D-diploma, Concierto de Aranjuez. En dat deed hij prima! Voor ons is hij al geslaagd maar we wensen hem alle succes voor het examen. Als u dit muziekstuk nog eens wilt beluisteren klik dan HIER.
Tot slot speelden beide orkesten tezamen een Portugese mars om het muzikale gedeelte af te sluiten waarna de bar “werd aangevallen” ter verhoging van de gezelligheid. De foto’s bij dit artikel zijn van Inge Berkers.