Muziekvrienden1

Uitwisselingsconcert met de Muziekvrienden

Muziekvrienden1

We hadden er een prima zondag voor uitgekozen (26 maart), een mooi zonnetje en niet te koud maar dat zorgt er natuurlijk ook voor dat veel mensen op het terras gaan zitten en niet binnen komen om naar de muziek te luisteren. Toch was de zaal goed gevuld met belangstellenden en aanhang en bijna iedereen is ook tot op het laatst toe gebleven. En dat lag natuurlijk aan de twee orkesten die speelden!
Wij hebben de spits afgebeten met een leuk afwisselend programma van elf nummers dat in 57 minuten werd volbracht. Redelijk snel overigens maar dat kwam omdat enkele nummers in de hoogste versnelling stonden… Zo kwam het Ave Maria met de NS-sprinter voorbij en bij de Sousa-mars moest het zwaar koper oppassen om niet te struikelen over de notenbalken. Maar afijn, het werd toch allemaal prima gewaardeerd door de toehoorders, gelet op het applaus en het meeklappen met verschillende melodieën.
Vervolgens speelden de Muziekvrienden uit Boekel, c.q. Huize Padua. Het orkest is ongeveer half zo groot als ons orkest en zij hadden dus ook maar liefst zeventien nummers meegebracht! Je moet ergens de balans zien terug te vinden nietwaar? Zij hadden ook een erg afwisselend programma in diverse stijlen. Zo speelden zij Böhmische muziek, moderne nummers, leuke polka’s en natuurlijk ook wat Franstalig, zoals de Champs-Élysées en onder andere een nummer van Edith Piaff. En het mag gezegd worden: ondanks dat dit orkest het getalsmatig tegen ons moet afleggen (wie niet trouwens…) kwam er een prima sound uit! En dat ook nog eens zonder dirigent want die gaat meespelen als hij het muziekstuk in gang heeft gezet. En wie houdt de boel dan bij elkaar zult u zich afvragen? Juist, het slagwerk, strak, dwingend en maatvast!!
Afijn, iedereen heeft weer genoten, we hebben weer wat ideeën opgedaan voor de muziekcommissie, de PR-commissie is nu al weer aan het werk(!) en aanstaande dinsdag hebben we de Algemene Ledenvergadering en dan kunnen we een en ander nog wel wat evalueren!! In ieder geval hebben beide voorzitters de wens uitgesproken om nog maar eens een uitwisseling te organiseren. Wie weet, in 2018??