Burgemeesterconcert

Verrassingsconcert Burgemeester Veltman

BurgemeesterconcertHet moest geheim blijven, dit concert op zaterdagavond 30 september, speciaal voor onze vertrekkende burgemeester en zijn vrouw. Drie muziekverenigingen hadden de handen ineen geslagen voor een uniek optreden in de Ruchte, Mannenkoor De Nachtegaal o.l.v. Paul Mestrom , het Somerens Dameskoor o.l.v. Helna Beelen en natuurlijk het onmisbare Seniorenorkest Groot Someren o.l.v. Roger Cobben.

De koren mochten voor de pauze zingen en wij na de pauze muziek maken… maar vooraf werd gestart met een gezamenlijke repetitie. En dat was maar goed ook want onze dirigent heeft in een half uurtje tijd even het programma “strak moeten trekken” om ervoor te zorgen dat alles op elkaar was ingespeeld.
Om acht uur mocht het mannenkoor de spits afbijten. Nadat de voorzitter de burgemeester en zijn vrouw een stukje geschiedenis had voorgelezen en hen beiden had bedankt voor de jarenlange ondersteuning, kondigde hij ook aan dat het voor hun dirigent het eerste openbare optreden was. Dat was natuurlijk ter ondersteuning van zijn zenuwbanen… Nou, het is allemaal prima verlopen hoor, inclusief de zéér uitgebreide aankondigingen van de verschillende liederen, maar mede ook dankzij het geweldige pianospel van Annemieke Beelen, die bij diverse nummers de muzikale ondersteuning voor haar rekening nam.

Daarna was het de beurt aan het dameskoor. Ook hier bedankte de voorzitter allereerst het burgemeesterspaar en zij vroeg zich daarbij af hoe na de pensionering de agenda zou moeten worden ingevuld of beter gezegd opgevuld: “wie doet de boodschappen, wat eten we vandaag, hebben we nog iets anders te doen…”. Hierna kondigde zij de liederen aan, zij het véél minder uitgebreid dan haar voorganger…(!) En ook hier verliep alles prima en was het weer volop genieten, en het moet gezegd worden, van het mooie pianospel van wederom Annemieke Beelen. Als ons orkest ooit nog eens wordt uitgebreid met iets wat toetsen heeft…
Pauze.
En dan zijn wij aan de beurt. Onze voorzitter bleek burgemeester Veltman en zijn vrouw beter te kennen als Alfred en Wilma en zo sprak hij hen ook toe. Natuurlijk had hij kunnen zeggen “ik sluit me bij de vorige sprekers aan” maar hem kennende had hij natuurlijk zijn eigen goede verhaal klaar met ook de dank richting het burgemeesterspaar. Daarna gaf hij het woord aan onze presentatrice die kort en krachtig onze muzieknummers aankondigde! Gewoon: soort muziek, titel en componist en als het nodig was het vernoemen van de solist!! Het werd een prima optreden waarbij twee van onze trompettisten en onze hoboïste een schitterende solo speelden.
“Conquest of Paradise” en “Brabant” vormden het sluitstuk van dit concert, een optreden van de koren tezamen, onder begeleiding van ons orkest en o.l.v. onze dirigent. Het verliep uitstekend dankzij de repetitie!
In zijn dankwoord prees de burgemeester de drie verenigingen, vertelde hij “zo trots als een Fries” in Someren te blijven wonen en dat hij met zijn vrouw nog dikwijls bij muzikale uitvoeringen aanwezig zal zijn.
De foto bij dit artikel is van Eric Driessen en de rest van zijn voor ons meer toepasselijke opnamen zijn verwerkt in een fotoalbum. Eric bedankt!