Seniorenorkest “on tour”

Zaterdag:
PPC 2017Harmonie Somerens Lust kan dan wel op reis zijn naar Oostenrijk maar dat betekent niet dat wij thuisblijvers niet lekker op stap kunnen gaan. Ook wij hebben de bus genomen en we hebben er een volop bezet muzikaal weekendje van gemaakt.
Dat begon al op zaterdagmiddag met het zevende Pracht Paren Concert (PPC) dat ditmaal in de Bunt in Someren-Heide werd gehouden. Maar liefst 42 paren vulden de zaal: 38 gouden paren en vier keer een diamanten paar!
Wat we de laatste tijd wel meer doen is inzetten met een stevige mars, zodat iedereen bij de tijd is en daarna wat mooie gedragen muziekstukken spelen. “William Bluehart” was nu de wekker en daarna moesten we even een groet brengen aan de collega’s van Somerens Lust met “A Salzburg Impression”.
De burgemeester, voor hem het laatste PPC, verhaalde over 1967, het jaar waarin de meesten waren getrouwd. Of men zich nog kon herinneren dat toen de STER-reclame was begonnen, dat in Griekenland een staatsgreep plaats vond, dat de eerste harttransplantatie werd uitgevoerd en dat in dat jaar ook onze huidige koning werd geboren? Allemaal leuke feiten om nog eens terug te horen.
Aan het eind van ons optreden hebben we gezamenlijk met het koor “Corde et Animo” (Latijn: “hart en geest”) een medley van Abba gespeeld en als afsluiter “Brabant” van Guus Meeuwis.

Zondag:
Vandaag ging de tour super-de-luxe verder naar de hoofdstad van onze Brainportregio onder de bezielende leiding van Wouter met als reisleidster Catharina, voor een uitwisseling met het seniorenorkest van Eindhoven.
De zaal in ’t Trefpunt was echt tot aan de nok gevuld, nou ja, er zat wel een verlaagd plafond in maar toch… het was vol! SO EhvEn Eindhoven met circa 50 muzikanten mocht de spits afbijten. Ze speelden een afwisselend programma o.l.v. hun dirigent Mari van Gils, met als hoogtepunt natuurlijk solist Roger Cobben, die op trompet “I dreamed a dream” uit “Les Miserables” speelde. En dat werd een mooie vertolking. “Hij heeft een mooi toontje op z’n instrument” werd er opgemerkt, waarna een ander antwoordde: “dat heeft tie er natuurlijk bijgekocht…”.

Na de pauze was het onze beurt. We waren door de reis van Somerens Lust aardig geminimaliseerd want we misten maar liefst zestien muzikanten, maar dankzij steun van Johan van Lanen (slagwerk) en Frank van Gastel (trompet) kon er toch een compleet en uitgelezen repertoire worden gespeeld. En aan het applaus te horen was het publiek ook met ons optreden bijzonder tevreden. Hoogtepunt hier was natuurlijk ook het optreden als solist van Mari van Gils, eveneens op trompet, die “Come back to Sorrento” speelde. En die zal zijn trompet wel bij dezelfde winkel hebben gekocht als Roger want daar zat ook zo’n verrekte mooi toontje op…! Na afloop werd er nog flink gekletst in de kantine.

vDongen1

Daarna moesten we terug naar Someren-Eind, want onze weekendtour was nog niet afgelopen. In zaal Velings zat onze erevoorzitter met zijn vrouw vanwege hun diamanten huwelijk te wachten op een serenade en die hebben we uiteraard gebracht. Geen volledig concert natuurlijk maar wel de stukken die Piet van Dongen en zijn vrouw Tonnie mooi vinden. Onze voorzitter sprak ze toe, feliciteerde hen namens het hele orkest waarna onze vicevoorzitter de bijbehorende bloemen en spiritualiën mocht uitreiken. Als afsluiter zorgde zoon Jan voor een leuk verhalend lied waarbij de hele zaal, inclusief orkest, uit volle borst kon meezingen en waarbij niet één keer NEE werd gezegd!
We hebben ons weekend op dit feest vervolgens kunnen afsluiten met heerlijke soepen en broodjes en daarvan hebben we genoten!