In memoriam Piet van Dongen

PvDongenOp donderdag 26 oktober 2017 overleed, toch nog onverwacht, Piet van Dongen, Erevoorzitter en een van de oprichters van ons orkest. Tijdens een druk bezochte uitvaartmis hebben we op woensdag 1 november 2017 afscheid van hem genomen. Seniorenorkest Groot Someren onder leiding van onze dirigent Roger Cobben had de eer om de H. Mis in de Lambertuskerk muzikaal te mogen opluisteren.

Amper tweeëneenhalve week geleden brachten we Piet en zijn vrouw Tonny nog een serenade in Someren-Eind, ter gelegenheid van hun diamanten huwelijk; nu waren we allemaal bij elkaar voor een laatste groet.

Piet heeft veel betekend voor de gemeenschap in Someren en ook heel veel voor ons seniorenorkest. Verschillende sprekers roemden zijn organisatievermogen en zijn liefde voor muziek. Hij was niet alleen mede-oprichter van ons orkest maar was ook nauw betrokken bij Mannenkoor de Nachtegaal, waar hij ook jarenlang voorzitter is geweest en mede-oprichter van het inmiddels al 38-jarige koor Bonum Tenete.

Ook onze voorzitter memoreerde het leven van een zeer aimabel en kleurrijk persoon. Klik HIER om zijn toespraak te kunnen nalezen.
Piet, bedankt voor al hetgeen dat je voor ons hebt gedaan. We zullen je missen maar blijven gedenken.