vrijheid

70 jaar bevrijd.

vrijheidVandaag, 18 september 2014, herdachten de leerlingen van alle basisscholen in Someren dat het zeventig jaar geleden is dat Someren bevrijd werd. Someren werd om precies te zijn op 20 september 1944 bevrijd, maar de herdenking bij het monument naast het gemeentehuis vindt altijd plaats op een donderdag.
Het herdenkingsmonument werd bij gelegenheid van de zestigjarige bevrijding in 2004 onthuld en bij het ontwikkelen daarvan was de Somerense jeugd betrokken. Zodoende werd het monument door de groepen 8 van alle scholen geadopteerd en zij waren vandaag dan ook weer in grote getalen aanwezig, voor het hijsen van de vlag tezamen met de Burgemeester, het voorlezen van gedichten en het brengen van een bloemenhulde.
vrijheid1Ons seniorenorkest heeft de eer de jaarlijks terugkerende herdenking te mogen opluisteren met gepaste muziek, waaronder een solo-optreden van onze trompettist Jan Heesmans, die de “Last Post” speelde vanaf het balkon op het gemeentehuis. Dat ging hem wederom zo goed af dat hij waarschijnlijk wel zal worden uitgenodigd voor de volgende taptoe in Delft.
We hebben de herdenking op gepaste wijze afgesloten met het Wilhelmus, waarvan we ditmaal niet het eerste en het zesde couplet speelden maar het eerste en het vijfde, op speciaal verzoek van onze dirigent…