Heefer1

Afscheid Pastoor Heeffer

Heefer1Op zondag 7 september speelde ons orkest in de Pauluskerk bij gelegenheid van de laatste H.Mis van Pastoor Heeffer. Jammer genoeg moest een derde deel van onze muzikanten verstek laten gaan, maar de overigen hebben extra hun best gedaan en zo kunnen we toch terugzien op een alleszins verdienstelijke uitvoering. Een extra compliment verdienen in deze de twee klarinettisten en die ene eenzame fluitiste!
Was ons orkest vandaag van klein formaat, het aantal aanwezigen in de kerk bereikte hooguit het dubbele aantal en daarbij waren dan ook nog eens een tiental trouwe fans van ons.
Veiligheidshalve werd de impressie uit Salzburg van het programma geschrapt; we hebben immers genoeg muziek in het repertoire die ons op dit moment meer vertrouwd is. Gabriella’s song is daar een goed voorbeeld van. Jan speelde zijn solo weer met verve en zeker in deze ruimte met zo’n geweldige akoestiek is dat een imponerend stuk muziek. Als in deze kerk straks geen diensten meer zijn zou de gemeente Someren er misschien eens over na kunnen denken om de ruimte om te toveren in een concertgebouw. En daar zou een concertgebouworkest, ons seniorenorkest, dan haar uitvoeringen kunnen geven!
De viering werd afgesloten met een speciaal nummer voor de scheidende Pastoor; hij vertrekt binnenkort naar zijn geliefde Italië. Hoe kun je iemand dan beter uitzwaaien dan met de echte Italiaanse sound van Santa Lucia. Hij wist het hooglijk te waarderen en onze dirigent Roger speelde daar handig op in door op te merken dat wij te allen tijde bereid zijn om af te zakken naar het zonnige zuiden wanneer hij straks eens een goed stukje muziek nodig heeft! (tekst: Koos van de Mortel)