ConcMundial

Concerto Mundial 2014

ConcMundial

Een zeer gemotiveerd orkest, een gedreven koor met begeleidend combo en een volle zaal waren de ingrediënten voor een gezellige en sfeervolle muzikale zaterdagavond in de Ruchte. Geen “zwaar” concert maar leuke, vlotte en afwisselende muziek met hier en daar een verrassing, zoals een schitterend zingende presentator, een heuse doedelzakspeler en op het eind een prima en verrassend “Brabants” zingende voorzitter van het orkest! En dat alles ging vergezeld van prachtige sfeerbeelden op de achtergrond, passend bij en uitgezocht voor elk muziekstuk.
Het was een mooie samenwerking tussen ons seniorenorkest onder leiding van Roger Cobben en het koor Stage Fright met combo onder leiding van Kenny Jansen. En ook zij hebben genoten van hun optreden en hun eigen solisten bij de verschillende nummers.
We zijn geen van allen beroepsmuzikanten maar allemaal goedwillende amateurs en voor zo’n concert zit er dan ook wel wat spanning op. En dan kan er zo links en rechts wel eens iets misgaan, maar dat mag de pret niet drukken. En gelet op de reacties uit het publiek werd alles bijzonder gewaardeerd, ook een klein foutje…
Het was een hele voorbereiding voor alle deelnemers maar ook voor veel mensen achter de schermen en zijn verdienen allemaal een pluim! Onze voorzitter heeft de meest belangrijke personen vernoemd en enkelen beloond met een bloemetje maar eigenlijk waren de bloemen voor iedereen! Ook voor het zeer enthousiaste publiek want hun applaus was gul en gemeend en de reacties na afloop waren lovend. Er werd dan ook nog tot in de late uurtjes flink “na gebuurt” in de Ruchte.
Foto’s spreken hier meer dan woorden kunnen zeggen, dus klik eens op uw gemak door het fotoalbum met prachtige foto’s, gemaakt door Aloys Schatorjé, bassist bij de harmonie, die na afloop zo enthousiast was dat hij óók…… nou ja, vul zelf maar in. En er waren meer van die muzikanten in de zaal…(!)