DSC03561-a

Limburg veroverd!

DSC03561-aMet een exclusief optreden voor de “ingezetenen” van dierenpark “Gaia Zoo” en ’s avonds voor de “inhoud” van gelijktijdig vier gemeenten Bingelrade, Jabeek, Merkelbeek en Schinveld, kortweg “Onderbanken” kan het seniorenorkest Someren, o.l.v. Roger Cobben, weer een aanzienlijke score bijschrijven op haar lijst met inmiddels vergaarde roem! En ook de palmares van Roger is weer danig uitgebreid, hoewel zijn bekendheid in het Limburgse hem allang was vooruitgesneld.

Met 58 personen in “onze De Wit – dubbeldekker”, waar er wel 85 in kunnen, betekent dat iedereen plaats genoeg heeft. En we werden gelukkig vergezeld door onze Beschermvrouw Nettie Hendrikx en onze fotograaf Rob Caljouw. Het was nog even passen en meten om alle instrumenten en bijbehorende attributen geladen te krijgen maar dankzij onze chauffeur (bekend van de reis naar Brussel) verliep dat vlot. Om 11.00 uur waren we op weg naar Limburg.
DSC03556-aAllereerst moesten we Hof van Gaia aandoen, een dierenpark in Kerkrade. We werden met koffie en vlaai ontvangen en de meest lastige muzikanten uit ons orkest kregen hier direct een oppasser aangewezen (zie foto links…) en waarachtig, het heeft geholpen! Ik weet wel niet waarvoor, maar het hielp…(!)
Na een voor sommigen rondje “bekend bezoek” werd er op het terras een mini-concert gespeeld waarna we de andere kant van het park konden bezichtigen. En na wat vochtige spiritualiën op het inmiddels zonovergoten terras konden we aanschuiven voor een heerlijk warm buffet.
Daarna op naar het Fa-Si-La muziekcentrum. De naam doet al vermoeden dat er maar drie noten in kunnen en veel groter was het ook niet. Maar toch pasten we met ons orkest op de verhoging tussen vloer en plafond. We moesten de spits afbijten en dat is ons bijzonder goed afgegaan. Mede dankzij de prima hoorbare bassen, met ondersteuning van Jan van Lieshout uit Lierop (hij zegt dat hij wil blijven…), bleef alles goed in de maat en er werd ook behoorlijk ongedwongen gemusiceerd, maar dat lag natuurlijk aan de eerder genoten spiritualiën… De reacties uit het publiek waren in ieder geval lovend en zeker ook onze eigen “vrienden” waren van mening dat het zelfs beter klonk dan enkele weken geleden!
Na ons optreden konden wij aan de bar genieten van Zangkoor Jokola uit Brunssum o.l.v. Ralph Hamer en daarna trad het Seniorenorkest van Onderbanken op, o.l.v. Jos Scheren. Van zingen heeft alleen onze voorzitter verstand, dus daar schrijven we hier niet over, maar het orkest van Onderbanken deed bepaald niet voor ons onder. Met ruim 56 muzikanten speelden zij echter een heel ander repertoire dan wij, veel meer wat “zwaardere” stukken, maar wel goed!
Daarna was het nog een uurtje vocht bijtanken (socialiseren zoals dat heet) en rond de klok van 22.45 uur ging het terug naar Brabant. We hebben weer een schitterende dag gehad en een bedankje aan onze Activiteitencommissie is hier zeker op zijn plaats: Chapeau! Blader voor een goede impressie van de dag door het fotoalbum (laatste tabblad).