P1090096

Eegelshoeve 2013

P1090096Het is nu al weer bijna drie jaar geleden (19 april 2010) dat we hebben opgetreden in de Eegelshoeve. Dat was toen ter gelegenheid van de opening en “d’n intrek” maar vandaag, 22 januari, waren we er gewoon om de bewoners een gezellige middag te bezorgen. En dat is het geworden. Er zaten zo’n zeventig toehoorders bij elkaar in de kantine / restaurant / foyer (hoe heet dat daar eigenlijk?) en ze hebben genoten van de verschillende soorten muziek die we gespeeld hebben.
Zoals gebruikelijk werden de nummers aangekondigd door onze onovertroffen Lady Speaker, die altijd duidelijk kan uitleggen waar we naar toegaan met de muziek maar deze middag toch even de Castles in Spain niet kon vinden… maar gelukkig had de dirigent de “landkaart” bij zich. We hebben er ook een klein showtje van gemaakt door bij een solonummer voor de baritons te gaan staan, anders zou u door de foto nog denken dat er stoelen te weinig waren. Ook werd het publiek, evenals wij trouwens, aangenaam verrast door het optreden van een van de bewoners, Jan Hendriks, die spontaan twee nummers met ons mee galmde, met gebruikmaking van de aanwezige geluidsinstallatie. En een goed stemgeluid en een prima improvisatie kunnen hem beslist niet worden ontzegd! Funiculi – Funicula werd “Jajem – Jajem, we nemen er een, we nemen er twee” en de “Zummerse Hei” kwam bijna spontaan tot bloei toen Jan ze bezong…
Dit zijn eigenlijk de optredens die best jaarlijks zouden mogen terugkeren; niet alleen is het een fijne middag voor de bewoners van zo’n verzorgingshuis maar ook wij doen weer wat extra ervaring op met een optreden voor publiek en dat is ook belangrijk. Toen in de eindafkondiging dan ook werd gezegd dat we hoopten dat we nog eens terug mochten komen klonk er direct een luid galmend “mèrrege…”!!